Extra veel aanvragen bij Kastels cateringconcept

Bij het bedrijf van Maty Van Geirt en Veronique Valkiers is het extreem druk ineens. Funky Food Factory organiseert complete buitenfeesten met foodtrucks. De zaakvoerders merken dat mensen staan te popelen om opnieuw te feesten. Hun concept van openluchtevents is door corona nog een pak populairder geworden, en dat merken ze bij het Kastelse bedrijf in het toestromend aantal aanvragen.

 

“Deze week alleen al noteerden we 16 bestellingen. Da’s een record”, zegt Maty Van Geirt, zaakvoerder van Funky Food Factory tevreden. “Er komen extreem veel aanvragen binnen. Plezant natuurlijk! Door corona is buitenfeesten een pak populairder geworden, en dat speelt in onze kaart.” Ook voor volgend jaar begint het orderboek al aardig vol te lopen.

Funky Food Factory ondersteunt haar diensten sterk via de digitale weg. “Ons online verhaal zit inderdaad goed, en hierdoor kunnen we ook sterk buiten regio Kempen groeien. We organiseren feesten over heel Vlaanderen. Klanten kunnen online een volledige offerte samenstellen, dus wij krijgen de offertes al zo goed als klaar binnen. De klant heeft direct online een prijsofferte, en onze administratie gaat een pak vlotter. Alles zit in 1 softwarepakket. Dit heb ik zelf mee op poten gezet, samen met ontwikkelaar Marten Sytema, en bieden we onder de naam Cater Monkey ook aan andere bedrijven aan.”

In de aanvragen voor feesten ziet Maty opvallend veel bedrijfsnamen. “Bedrijven die het goed hebben gedaan tijdens corona, zien met een feest hun kans. Het personeel heeft vaak in moeilijke omstandigheden gewerkt, altijd met mondmasker bijvoorbeeld. Dan wil het management hen wel eens belonen natuurlijk.” Funky Food Factory heeft in de loop der jaren een leuk klantenbestand opgebouwd. “Zo zitten we regelmatig bij VTM en VRT, bijvoorbeeld voor een afterparty bij opnames. Ook banken en grote merken als Volvo, Mercedes en BMW vinden de weg naar ons.”

Het bedrijf van Maty en Veronique is nu 4 jaar bezig, en heeft een tiental foodtrucks in eigen beheer. Ze werken met een team van 40 mensen, voornamelijk flexijobbers. Het culinaire aanbod zijn fingerfoodgerechten uit alle windstreken. “We zorgen ook voor tafels, muziek, drank en aankleding: een totaal buitenfeest dus. Meestal komen we ’s morgens aan, en als we ’s avonds weggaan, zie je niet meer dat er een feest is geweest”, lacht Maty.

 

food