Maandag worden de eindlaureaten bekendgemaakt van de Hospitality Awards, de belangrijkste vakprijskamp voor de horeca- en retailsector in Vlaanderen. De laatste prijsuitreiking dateert al van 2019, van voor de coronaperiode. Toen werd ETM Catering uit Arendonk uitgeroepen tot winnaar in de categorie van de catering. Nu wordt de wedstrijd voor het eerst opnieuw georganiseerd.
“Ik ben zo blij dat we met ETM Catering opnieuw bij de tien finalisten zijn, maar nog meer dat ook onze nieuwe winkel EEThentiek meteen genomineerd is”, zegt zaakvoerster Thérèse Dirkx met zichtbare pretogen. EEThentiek noemt zichzelf een ‘eetconceptstore’: een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken. “Onze klanten zijn vooral tweeverdieners: mensen die allebei fulltime werken en na hun werkdag geen tijd of zin meer hebben om zelf nog te koken. Ook veel alleenstaanden, vooral mannen, zijn klant bij ons.”
Kotstudenten en truckchauffeurs
Speciaal voor de kotstudenten heeft EEThentiek nog een aparte frigo met ‘kotfood’, vol ingevroren bakjes spaghetti bolognaise en andere meeneemmaaltijden. “Al onze maaltijden worden bereid met verse producten en zonder bewaarmiddelen. We kunnen ze tot vijf dagen na de bereiding verkopen, maar na drie dagen vriezen we ze in en bieden we ze met 50% korting aan als ‘kotfood’. Vooral studenten maken er gebruik van, om mee op kot te nemen en ze daar op te warmen, maar de bakjes blijken ook erg in trek bij oudere mensen en truckchauffeurs.”
Toch is EEThentiek meer dan een shop met afhaalmaaltijden. Je vindt er onder meer ook granola’s en talrijke fijne delicatessen en geschenkartikelen, van likeuren tot wijnen, chocolade en koekjes. In de winkel en in de keuken van ETM Catering en EEThentiek in Arendonk werken vandaag tien vaste werknemers, maar daarnaast kunnen Thérèse en Ben nog rekenen op een vijftigtal losse medewerkers, vooral voor de bediening van drank, hapjes en gerechten op feestjes en evenementen.