DSC_1856

Entre Deux Côtes exploiteert brasserie Merksplas Kolonie

Cateringbedrijf Entre Deux Côtes uit Geel heeft de concessie verworven voor de uitbating van de brasserie en B&B op Merksplas Kolonie. Zaakvoerder Bert Josten wil er een laagdrempelig concept neerzetten.

“Met onze catering kwamen we al op het domein, vooral dan in de kapel”, doet Bert Josten het verhaal. “Ik heb dat altijd een prachtig gebied gevonden. Wanneer de gemeente de concessie met de vorige exploitant stopzette, zijn we het eens van naderbij gaan bekijken. We vonden dat er veel meer mee te doen was. Van het één is het ander gekomen.”

Vanaf 1 juni open
De concessie loopt over 6 jaar en omvat de uitbating van de brasserie, de zaal boven het museum, 6 hotelkamers en de voormalige paardenstal. “De gemeente wil dat we zo snel mogelijk van start gaan. Voor de brasserie en de hotelkamers zal dat op 1 juni zijn. In de paardenstal gaan we een ijsjesbar met vers schepijs onderbrengen waar fietsers een ijsje kunnen komen eten. We willen toegankelijk zijn, een goede kwaliteit brengen, een leuke sfeer neerzetten.”

Eén van die ideeën is een gevulde picknickmand met een dekentje die mensen kunnen bestellen en zich neerzetten op het binnenplein. De nieuwe uitbater wil ook vooral met streekproducten werken. Een nieuwe naam voor de brasserie is er nog niet.

Voor Entre Deux Côtes gaan de zaken hard. Naast de catering baat het bedrijf de bistro uit in bedrijvencentrum d’Offiz in Turnhout, heeft het de Kapelhoeve in Turnhout en verzorgt het een pop-up bij het SCK in Mol. In totaal zijn er nu 7 vaste medewerkers. “We zijn nog op zoek naar 4 nieuwe mensen, vooral dan voor de Kolonie”, aldus nog Bert Josten.