Samira Mahassine (59) sluit Sas6 met pijn in het hart maar ook met veel dankbaarheid. “Ik ben 1 november 2015 open gegaan en het was vanaf de eerste dag bingo”, zegt ze met een brede glimlach. “Het was hard werken, maar ik heb er zoveel vriendschappen aan overgehouden.” Dit blijkt wel uit de meer dan 100 kaarten, boeketten en andere cadeaus die ze van klanten ontving bij haar afscheid.
Zelf kwam ze bij Sas6 terecht als medewerker van de vorige eigenaar. “Nadat zij vertrokken, heb ik het uiteindelijk overgenomen en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik had geweldige medewerkers en heb mijn eigen stempel op het café kunnen drukken.”
Bezoekers konden er niet alleen terecht voor een drankje, maar ook voor gerechten uit wereldkeukens zoals de Thaise keuken en de geliefde Ottolenghi-gerechten. (Yotam Assaf Ottolenghi is een in Israël geboren Britse chef-kok).
Zondag 27 oktober is Sas6 voor het laatst open. “We zijn er tot 22 uur”, zegt Samira. Wat haar toekomstplannen zijn? “Dat weet ik nog niet precies”, geeft ze toe. “De laatste weken waren druk en emotioneel. Na vandaag neem ik rustig de tijd voor mezelf; daarna zie ik wel verder.”
Op Facebook nam Samira afscheid met een citaat van haar favoriete chef, Yotam Ottolenghi:
”Even in the busiest kitchen, there’s always a point at the end of the day when you go home.”