Restaurantgids Michelin heeft vandaag zijn Bib Gourmands 2019 bekendgemaakt. Dat zijn horecazaken die een 3-gangenmenu voor maximum 37 euro aanbieden en de kwaliteitstoets van de inspecteurs doorstaan. Voor het eerst staat La Taperia uit Herenthout in de gids.
“We hebben ons niet zelf kandidaat gesteld”, legt chef en eigenaar Peter Cambré uit. “Een klant is er ooit over begonnen en hij heeft ons aangemeld omdat hij vond dat we dat verdienden. Iemand van Michelin is toen langsgekomen om de zaak te bekijken en met ons kennis te maken. Nadien zijn er inspecteurs anoniem komen eten.”
Rock ’n roll
Peter Cabré, die de zaak sinds 5 jaar runt met zijn vriendin Ellen, kookte 13 jaar lang voor rocksterren als Bruce Springsteen, Joe Cocker, Red Hot Chilipeppers en vele anderen terwijl die op tournee waren. Het rock ’n roll-leven ruilde hij voor een tapasrestaurant in zijn geboortedorp Herenthout. “We waren destijds 1 van de eersten in de streek met dit concept. Aanvankelijk serveerden we enkel Spaanse tapas, maar we hebben ons concept wat bijgesteld en ‘verbelgist’.”
De chef-kok is blij met de Bib Gourmand. “Het is toch wel een pluim op onze hoed, niet alleen voor mij maar ook voor mijn vriendin Ellen en heel ons team. Een restaurant runnen is hard werken. De klanten zijn veeleisender en mondiger geworden. Je mag niet verzwakken.”
We vinden nog meer Kempense horecazaken in de nieuwe Bib Gourmand: Au Comptoir (Gierle), Signatuur (Hoogstraten) en Amu (Turnhout).