DirkGroenLunchGardenOlen Dirk Groen is een van de drie uitbaters van het nieuwe restaurant in de failliete Lunch Garden van Olen.

“Eenvoudige en betaalbare Belgische gerechten”: horecabazen blazen failliete Lunch Garden in Olen nieuw leven in

Drie horeca-uitbaters gaan in de failliete Lunch Garden in Olen een nieuw restaurant openen. De nieuwe zaak, die driehonderd zitplaatsen telt en wellicht begin mei opent, krijgt de naam Très Belge. “We gaan voor eenvoudige Belgische gerechten tegen een betaalbare prijs”, zegt Maxim Willems, een van de drie uitbaters.

Midden januari vroeg de noodlijdende restaurantketen Lunch Garden het faillissement aan. Van de 62 restaurants maakten er uiteindelijk 41 een doorstart met een nieuwe investeerder, 21 gingen er dicht. Een daarvan was de Lunch Garden in Olen. Die wordt nu overgenomen door drie Limburgse horecaondernemers: Maxim Willems (van onder meer Café Café in Hasselt), Filip Vanheusden (van onder meer ’t Borrelhuis en Kwizien in Hasselt en Thor Park in Genk) en horecaondernemer Dirk Groen. Groen was tot voor kort uitbater van een Lunch Garden in Hasselt, maar ook die moest definitief dicht door het faillissement van de keten. Naast de Lunch Garden in Olen nam Groen in februari ook al de Lunch Garden in Turnhout over.

Lees ook: Klanten kunnen na faillissement weer terecht in Lunch Garden Turnhout

Het interieur van de failliete Lunch Garden in Olen zal opgefrist worden. © Mine Dalemans

Betaalbare prijs

“We zien veel potentieel in het pand van de Lunch Garden in Olen”, zegt Maxim Willems. “Het restaurant telt driehonderd zitplaatsen en ligt het op de site van het Shopping Park in Olen. Daar passeert veel volk en heel belangrijk: de mensen kunnen er gratis parkeren.”

De Lunch Garden in Olen zal vernieuwd worden. © Mine Dalemans

Het restaurant krijgt de naam Très Belge. Willems runde eerder al een restaurant op de Hasseltse Zuivelmarkt met de naam Très Belge, maar verkocht die zaak eind vorig jaar. “De huidige uitbaters gebruiken die naam niet en Très Belge dekt goed de lading van het concept dat we in Olen willen uitrollen. Zo willen we gaan voor eenvoudige Belgische gerechten tegen een betaalbare prijs, zoals steak, vol-au-vent of stoofvlees. Horeca is duur geworden, dus we willen een breed publiek aanspreken. Ook gezinnen met kinderen. Voor hen gaan we speciaal een afgesloten speelruimte inrichten.”

Lees ook: Voormalig CEO keert terug als bestuurder bij Lunch Garden: “Het is logisch dat ze me gevraagd hebben”

Très Belge zal zeven op zeven open zijn en een self-service restaurant worden. Wellicht begin mei zal de zaak openen.

De drie uitbaters zouden het concept van Très Belge op termijn graag verder uitrollen. “We zouden er graag een keten van maken, maar dat is nog toekomstmuziek. Laat ons eerst de zaak in Olen uitbouwen”, zegt Willems.