De bekende horecazaak E10 Hoeve in Brecht beleeft een feestelijke nieuwe start. Groep Van Eyck uit Kasterlee, die eigenaar is van de zaak, investeert flink in een grondige vernieuwing. Het restaurant is nu klaar en heropent deze week. Later worden ook nog de feestzalen gemoderniseerd.
Dinsdagopening voor zakelijk cliënteel
Tijdens het voorbije weekend konden particulieren al kennis maken met het vernieuwde restaurant. Maar omdat E10 Hoeve ook wil focussen op zakelijke klanten, is er dinsdag een openingsfeest voor bedrijven. De E10 Hoeve rekent erop te kunnen overtuigen met de vernieuwde kaart.
“We blijven trouw aan de Franse gastronomische keuken”, vertelt de nieuwe uitbater Joris Goossens. “Maar we leggen ook heel moderne en frisse accenten. We kiezen daarbij nadrukkelijk voor kwalitatieve streekproducten. Die komen van vaste partners.”
Die vaste leveranciers van streekproducten zijn hoeveslagerij Zwarthof uit Zoersel, kalfsvleeskweker Jos Thys uit Herselt en Boer Polle uit Lichtaart, die naam maakte met zijn geitenkaas.
Artistiek accent uit Geel
Daarnaast is ook in het interieur Kempens talent te vinden.
“Voor de decoratie hebben we gekozen voor een langlopende tentoonstelling van de Geelse Daisy Boman,” licht Goossen toe. “Deze kunstenares maakte tot ver in het buitenland faam met haar keramiek. Veel mensen kennen haar van de beelden ‘Bomannekes’ die vlakbij het MAS in Antwerpen op een gebouw klimmen.”
De update van interieur en de kaart zijn de eerste stap binnen de grote ambities van de horecazaak.
Op 1 oktober is ook een gloednieuwe keuken voor de feestzalen af. Daarna krijgen de feestzalen nog een grondige make-over. “Dit alles moet de E 10 Hoeve na meer dan vier decennia succes, klaar maken voor de klanten van de volgende decennia”, besluit Joris Goossens.
De E10 Hoeve houdt dinsdag van 15 tot 19 uur vrijblijvend opendeur voor mensen uit het bedrijfsleven