De Open Keuken en Vossovino willen graag take-away een tikje anders aanbieden. Elke zaterdagavond worden daarom enkele professionele barbecuetoestellen en een ofyr vuurschaal heet gestookt. “Iedereen die op voorhand een bestelling heeft geplaatst, kan warme barbecuemenu’s komen afhalen, volledig coronaproof. Het eten komt rechtstreeks van onze barbecues”, vertelt Rob Delaplace van De Open Keuken. “Het afhalen wordt een verrassende beleving. Je kan met de auto tot vlak bij de barbecue rijden om je bestelling op te pikken. In principe hoef je je auto niet uit te komen.”
Vanuit de auto aan tafel
De bestellingen worden elke zaterdag opgehaald tussen 17u en 20u, in afgesproken tijdsblokken van een kwartier. De barbecue drive-in is er tot en met zaterdag 19 december.
“We serveren het eten in stenen potten waardoor de maaltijden langer warm blijven. De mensen kunnen thuis meteen het eten op tafel zetten”, vertelt Rob Delaplace in Gazet van Antwerpen. “We proberen in deze coronatijden kort op de bal te spelen en creatief uit de hoek te komen. Deze drive-in vraagt wel veel extra voorbereiding, maar het houdt ons allemaal goed bezig.
Passende wijnen
Wijnhandel Vossovino, ook in Vosselaar, werkt graag mee aan het initiatief. “We werkten al eerder samen met De Open Keuken. Toen Rob het idee van de drive-in lanceerde, waren we meteen enthousiast”, zegt Dirk Hooybergs van Vossovino. “De klanten krijgen bij elke bestelling voor twee personen een fles wijn. Als ze hier aankomen, vragen we welke wijn ze graag drinken en presenteren we de juiste fles. Met dit initiatief proberen we zelf ook wat meer omzet te halen.”