Delhaize opende in december 2022 een gloednieuwe winkel op de Antwerpseweg in Geel, een van de 128 filialen die door de keten zelf werden uitgebaat. De zaak zat oorspronkelijk in hartje Sint-Dimpna. Amper vier maanden later maakte de warenhuisgroep bekend dat ze al die eigen winkels wilde overdragen aan franchisehouders. In de Kempen ging het uitsluitend over de winkels in Geel en Kasterlee. Nadat Gelenaars Julie De Pelsmaeker en Brent D’Haese eind vorig jaar het filiaal in Kasterlee al als zelfstandige uitbaters hadden overgenomen, doen ze dat nu ook in Geel. Voor de nieuwe zaak op de Antwerpseweg gaat dinsdag zo een nieuw tijdperk in.
“Ondernemerschap zit in onze genen”, vertelt Julie. “We zijn jong, enthousiast en gepassioneerd door verse voeding. Alles wat nodig is om van dit avontuur een succes te maken. Een ander belangrijk element is het team met 35 medewerkers. We zien hen echt als het goud van de winkel. Zonder hun talenten en ervaring zou de winkel maar de helft zoveel waard zijn. Toen we onszelf voorstelden, hadden we meteen een goed gevoel. het ziet ernaar uit dat de medewerkers zelf, net als wij trouwens, echt zin hebben in dit nieuwe hoofdstuk.”
Reeks aanpassingen
Volgens winkeldirecteur Dirk Gilis van Delhaize Geel is ook het team er klaar voor. “De afgelopen weken maakten we kennis met Julie en Brent en leerden zij ons en de supermarkt kennen”, vertelt Dirk Gilis. “De onzekerheid die vaak gepaard gaat met verandering, heeft intussen plaatsgemaakt voor een gevoel van vertrouwen en vooral veel zin in dit nieuwe tijdperk voor onze winkel.”
Delhaize Geel heeft 15.000 producten in de winkelrekken liggen. De nieuwe uitbaters hebben meteen enkele veranderingen op het oog. Zo komt er enkele dagen na de (her)opening al een nieuwe charcuterietoog met bediening bij. “Klanten kunnen er genieten van vers gesneden kazen, lekker beleg en huisbereide salades. Het assortiment groenten en fruit wordt uitgebreid met enkele specialiteiten en een eigen sinaasappelpers. Bovendien groeit de bakkerij verder met zelf gerezen pistolets en stokbroden voor dat gezellige ‘warme bakker’-gevoel”, legt Julie uit. “Het aanbod van onze eigen beenhouwerij en visatelier breidt uit, met huisbereide gerechten. En tot slot willen we de winkel nog méér ‘van Geel’ maken, door in te zetten op de verkoop van lokale producten.”
Opening op zondag
De nieuwe uitbaters verwennen de klanten op de (her)openingsdag dinsdag met ‘een extra gezonde attentie’. De Collect-service blijft behouden, net als de openingsuren van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 20 uur. Maar dat verandert vanaf het paasweekend van 30 en 31 maart. Want dan komt er, zoals bij heel wat Delhaizes in zelfstandige uitbating, ook in Geel een opening op zondag en feestdagen van 8 tot 13 uur bij. Het gevolg is wel dat Delhaize vanaf Pasen op maandag pas vanaf 13 uur de deuren opent. Op de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd.