Het bedrijf mocht al zo’n 1.000 degustatieboxen opsturen. Bedrijven zien hierin een alternatief voor een bedrijfsvoorstelling aan klanten, een personeelsfeest of een informele drink. Ook Voka maakte al gebruik van het concept van Sterkstokers.
“Via een online meeting kunnen genodigden een bedrijfspresentatie volgen, en tegelijk degusteren.” De organisator bezorgt een lijst met ‘genodigden’ aan Sterkstokers. Die zorgt dan op zijn beurt voor de verzending van de dozen, met 5 stalen van 5 cl, 2 flesjes tonic, een proefglas, een flyer en eventueel een brief van het bedrijf. “Dat kan nog eens plezant zijn, samen met collega’s het glas heffen, zonder dat je achteraf naar huis moet rijden”, vertelt Thomas Cuyvers van Sterkstokers.
Handgels
Sterkstokers is de traditionele stokerij van Thomas Cuyvers en Karin Van Looveren. De vooruitzichten voor 2020 waren bijzonder goed voor Sterkstokers. Het bedrijf zat in een forse groei, maar toen corona kwam opzetten, krabden Thomas en zijn team toch even achter de oren. “Corona zorgde ervoor dat we snel moesten schakelen. In maart begonnen we met de productie van handgels en ontsmettingsalcohol. Toen in mei de horeca opnieuw opende, zwengelde de verkoop weer aan. Het was dan ook een typische terraszomer.”
Bedrijfsbezoeken
Na de zomer viel alles weer stil. Met het vooruitzicht van nieuwjaar, de tijd van relatiegeschenken en bedrijfsevenementen in de stokerij, moest het bedrijf een alternatief zoeken. “We gingen met ons team brainstormen, en vanuit de input van onze medewerkers groeide het idee van de degustatieboxen. We experimenteerden met de verpakking, tot alles veilig – zonder glasbreuk – bij de eindklant kon komen.”
Nieuwe medewerkers en nieuw gebouw
In 2020 kon Sterkstokers 3 nieuwe mensen aanwerven. Volgend jaar zoekt het bedrijf nog 2 extra personeelsleden. “We werken nu met 8 vaste medewerkers. Tijdens de feestdagen komen daar nog eens 3 interims bij”.
Sterkstokers verhuisde in november van Hoogstraten naar Sint-Lenaarts (Brecht), waar ze een nieuw gebouw aan het kanaal betrekken. Daardoor is er ruimte voor grotere proeverijen en bedrijfsevents.