Zaakvoerder Toon Biermans ging niet over een nacht ijs toen hij Tuur in zijn nieuwe rol zette. “Ik ben mij er van bewust dat hij nog jong is en weinig ervaring heeft, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij gaat groeien in zijn rol.”
Toen Dirk aankondigde dat hij een carrièreswitch wilde maken, moest de restaurantuitbater op zoek gaan naar een waardige vervanger. “Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel kies je iemand met pakken ervaring, maar die ons restaurant niet kent. Ofwel neem je iemand van binnen het eigen huis. In eerste instantie viel mijn oog niet direct op Tuur. Maar toen hij meedeed met een gerenommeerde wedstrijd, zag ik hoeveel passie en sérieux hij hiervoor aan de dag legde. Toen besefte ik dat Tuur een goede optie was.”
Tuur deed stage bij Likoké – het Franse restaurant van Piet Huysentruyt – en werkte al bij La Ghironda in Meerhout en bij Pot-au-Feu in Olen. Door zijn deelnames aan grote wedstrijden toonde hij dat hij gastronomisch een trapje hoger wilde gaan. Zijn nieuwe opdracht in De Watermolen ziet hij volledig zitten.
“Stress heb ik niet echt, nee, omdat ik weet dat ik me voor 200% ga geven. En ik krijg ook nog de ondersteuning van het keukenteam, het zaalteam en van Toon. Dirk was ook een goede leermeester voor mij, en blijft bereikbaar om me te ondersteunen waar nodig. En het succes van een restaurant is veel meer dan de chef die in de keuken staat.”