VORSELAAR – De Schranshoeve serveert tijdens de Week van de Week van de steak-friet, die nog tot 17 oktober loopt, steak met streken. Daarmee is de zaak verkozen tot winnaar van de horecawedstrijd van VLAM in de provincie Antwerpen. De horecazaak uit Vorselaar werd beloond voor hun inspanningen om deze heerlijke Belgische klassieker in de kijker te zetten.
Van 10 tot 17 oktober organiseert VLAM voor de derde keer de Week van de steak-friet. Horecazaken uit de Vlaamse provincies konden hun leukste acties rond de Week van de steak-friet indienen, waarna uit iedere Vlaamse provincie één winnaar werd gekozen.
Steak met streken
Omdat De Schranshoeve in Vorselaar tijdens de Week van de steak-friet steak met streken serveert, kwam ze met het leukste idee af. Tijdens deze week wordt de Zilversteak, een botermals stuk rundsvlees voor twee, extra in de kijker gezet.
De leverancier is slager Jef Janssens uit Mol-Rauw, de Kempense Streekproduct.be-kampioen. De Zilversteak wordt geserveerd met Postelgras, flinterdunne frietjes van Franken-Agro uit Postel, een rauwkostsalade met tomaatjes uit Hoogstraten en huisgemaakte mayonaise.
Daarbij kunnen de klanten één van de 13 Kempense streekbieren op hun drankenkaart bestellen.
Bij iedere provinciale winnaar kocht VLAM een cadeaubon aan van 200 euro voor 4 steak-friet inclusief dranken. De winnaars van de consumentenwedstrijd ontvangen één van deze cadeaubonnen.