ALBERT HEIJN GEEL Voor de bouw van de nieuwe supermarkt Albert Heijn verdwijnen de garagegebouwen van Lievens, maar het burgerhuis links blijft behouden en krijgt een functie als koffiezaak. — © Hans Otten

De saga duurt voort: opnieuw beroep tegen vergunning Geelse Albert Heijn

Er is opnieuw beroep aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RVVB) tegen de omgevingsvergunning die was toegekend voor de bouw van een winkel van Albert Heijn op de Molseweg in Geel. Dit was al de derde keer dat een ontwikkelaar de vergunning aanvroeg.

Een projectontwikkelaar verkreeg in september vorig jaar bij zijn derde aanvraag voor de bouw van een supermarkt van Albert Heijn op de site van de voormalige Seat-garage Lievens een omgevingsvergunning van het stadsbestuur. Ook bij de tweede planversie had de stad al een vergunning afgeleverd, maar toen tegenstanders in beroep gingen bij de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen, trok de bouwheer zijn plannen in en begon de procedure opnieuw met een derde aanvraag.

Na de goedkeuring door de stad in september gingen een buurtbewoner en de Molse eigenaars van het Carrefourfiliaal Alma in Geel in beroep bij de bestendige deputatie van de provincie. Die volgde in mei het verdict van de stad en kende de vergunning opnieuw toe.

Hinder

Maar er volgt toch weer een nieuwe episode in het procedurele verhaal, want een buurtbewoner brengt de zaak nu voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De Molse eigenaars van Alma hebben hun winkel op de Pas eind vorig jaar aan Carrefour zelf verkocht en hebben geen belang meer bij een beroepsprocedure. De buur vreest zicht- en geluidshinder en vooral een zware impact op de verkeersafwikkeling op de Molseweg.

Lees ook: Albert Heijn krijgt bij derde aanvraag vergunning in beroep

“Het wordt een zaak van 1.500 vierkante meter en ze verwachten 1.500 klanten per dag”, verantwoordde de betrokkene zijn standpunt eerder in Gazet van Antwerpen. “Dat is geen buurtwinkeltje meer. De Molseweg is nu al overbelast en dit zal nog voor meer overlast zorgen. Er zijn zelfs geen fietspaden langs deze weg. De veiligheid komt nog meer in het gedrang. Bovendien heeft de provincie voor dit gebied aan de Grote en Kleine Nete grote plannen. Dan moet je hier toch niet zo’n ‘ding’ neerzetten.”