Ian Driessens (27) en Nele Vermeiren (28) namen twee jaar geleden De Plataan over. “Mijn grootvader had op deze plek zestig jaar geleden een bakkerij”, vertelt Nele. “Daarna is de winkel enkele keren overgenomen. Via mijn vader vernam ik drie jaar geleden dat de vorige uitbaters gingen stoppen. Ian en ik hebben er even over nagedacht en namen de beslissing om de stap te wagen. We werkten toen allebei als verkoper in loondienst, maar wilden graag als zelfstandige proberen. Met De Plataan deed zich een mooie kans voor. Ik heb eerst nog drie maanden samen met de vorige uitbaters gewerkt om alles onder de knie te krijgen. Bij onze start twee jaar geleden hebben we ook een nieuw logo in gebruik genomen.”
Eind januari ging De Plataan dicht voor een grondige verbouwing. “De winkel werd volledig gestript om alles te vernieuwen”, legt Ian uit. “Dat was nodig omdat het assortiment is uitgebreid en alles wat praktischer te maken. Toen we twee jaar geleden begonnen, verkochten we brood van een bakker in Sint-Lenaarts en ook charcuterie. Nadien kwamen er huisbereide salades bij. Voortaan kunnen klanten ook voor onze zelfgemaakte wraps en pokebowls binnenstappen.”
Ruimere openingsuren
Nog een nieuwigheid in de toonbank van De Plataan zijn verse vleeswaren. “In Minderhout was geen winkel die vleeswaren in kleine hoeveelheden of per stuk verkoopt”, zegt Ian Driessens. “We werken hiervoor samen met groothandel Cis Van den Broeck uit Minderhout. In de toekomst komen er ook soepen en yoghurt bij in de winkel. De openingsuren zijn iets ruimer, op weekdagen tot 18 uur en zaterdag tot 16 uur. Mijn broer Thomas werkt voltijds mee in de zaak. In het weekend doen we beroep op jobstudenten en flexi-jobbers om ons te helpen.”