Voor vennoten Ben Van den Zegel, Seppe Vinckx en Maarten Aerts is het verhaal van De Jachthoorn met de versmarkt volledig. “We zijn blij met het resultaat”, vertelt Ben Van den Zegel. “Tot op het laatste moment is er gewerkt om alles tijdig klaar te hebben. In de bistrobar van De Jachthoorn maken we al gebruik van een voorbereidingskeuken. Wat daar op kleine schaal gebeurt, wordt nu uitgebreid naar de versmarkt. De winkel met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter is compact gebouwd. De klanten wandelen rond het middengedeelte waar het personeel staat.”
“Voor de bakkerijafdeling werken we samen met bakker Jan Dellafaille uit Schoten. Het assortiment bestaat uit brood, pistolets en patisserie. Om het brood te bakken, kunnen we de ovens gebruiken van de gesloten bakkerij Muësen hier vlakbij.”
Van frituur naar beenhouwerij
De beenhouwerij neemt Maarten Aerts voor zijn rekening. “Ik heb de voorbije jaren de friterie van De Jachthoorn uitgebaat”, zegt Maarten. “Een van de personeelsleden heeft intussen voldoende ervaring om dat van mij over te nemen. Het is de bedoeling dat ik op drukke momenten nog een handje toesteek in de frituur.” Visliefhebbers vinden ook hun gading in de versmarkt. “Er ligt altijd dagverse vis in de koeltoog”, legt Ben Van den Zegel uit. “Ook bij de andere voedingswaren ligt de klemtoon op versheid en zo veel mogelijk zelfgemaakt. Ook voor tapas kunnen klanten bij ons terecht.”
“De versmarkt is gesloten op woensdag. Op andere dagen gaat de winkel open om 7u en blijft doorlopend open tot 18u. Zondag gaan de deuren dicht om 13u. Voor de winkel plaatsen we wellicht nog enkele zitbanken”, aldus Ben Van den Zegel.