Het was acht jaar geleden dat het café op de hoek van het dorpsplein een opfrisbeurt had gekregen. Half maart gingen alle tafels en stoelen opnieuw aan de kant, kregen de muren een lik verf en werden de houten vloeren en tegels opgeschuurd. De grootste transformatie vond achter de schermen plaats, waar een fonkelnieuwe industriële keuken werd geplaatst. “We willen iets aanbieden dat in het centrum van Rijkevorsel nog niet echt bestaat”, zegt Tom Van Den Broeck. “Je hebt hier in het dorp een ruim aanbod aan frituren en pizzeria’s, maar het segment daar net boven is er niet echt. Dat gat in de markt willen we opvullen.”
RueMour werkt voor de menukaart samen met een externe partner, maar alles wordt in de eigen keuken bereid. Op het menu staan heerlijke hapjes om te delen, zoals gehaktballen en kipkluifjes. Maar ook wie meer honger heeft vindt iets naar zijn gading. “Denk aan vol-au-vent, spareribs of scampi’s in looksaus, maar ook een maaltijdsalade met krokante Nobashi-garnalen of een hamburger met verse frietjes behoren tot de mogelijkheden”, zegt Tom. “En voor de zoetebekken is er ook nog een dessertkaart met crème brûlée of een chocolademoelleux.”
Wat als ik gewoon een pint wil komen drinken? “Wij blijven in de eerste plaats een café. Dus gewoon iets komen drinken, is uiteraard geen probleem. Daarom kun je ook niet reserveren. Maar als er plaats is, kun je vanaf nu ook gerust iets eten. Dat kan zelfs aan de toog. We willen het vooral laagdrempelig houden. In de zomer kreeg ik wel vaker de vraag of ze ook iets konden eten op ons terras. Die mensen moet ik nu niet langer teleurstellen.”
De keuken van RueMour is donderdag en vrijdag open tussen 17 en 22 uur, op zaterdag en zondag kun je er al een uur eerder terecht. Reserveren is niet mogelijk.