Bistro Pot Au Feu in het centrum van Olen heeft zijn interieur grondig vernieuwd. Dat gebeurde voor de eerste keer sinds Michelin Lady Chef Christine Van Deun en Maarten Vanhoof hun intrek namen in het art decopand. “We willen ons nog meer op de zakenwereld richten”, zegt het koppel.
Pot Au Feu bestaat sinds 1997 en is daarmee een Kempense zaak met een lange traditie. In 2003 kochten Christine en Maarten de voormalige dokterswoning aan Dorp 34. Nadat ze die eigenhandig hadden verbouwd, verhuisden ze in 2006 naar deze locatie en hier zitten ze 12 jaar later nog altijd.
“We hebben intussen wel eens een keer geschilderd maar meer niet”, vertelt Maarten Vanhoof. “Nu plaatsten we nieuwe stoelen, kleefden nieuw behangpapier en installeerden we schuifdeuren waarmee we een apart zaaltje voor een 30-tal personen kunnen creëren. Het resultaat straalt een verjonging uit.”
Aangepaste kaart
Van de gelegenheid werd ook gebruikt gemaakt om de kaart aan te passen. “De pasta, salade en verse vis staan niet langer op de vaste kaart maar gaan naar de suggesties. De kaart is dus wat beperkter maar dat doen we om altijd vers te kunnen garanderen. Met onze vernieuwde kaart richten we ons ook nadrukkelijker op de zakelijke klanten.”
De vernieuwing heeft geen invloed op het aantal plaatsen. Dat blijft behouden op 80 couverts.