Traiteur-Sigrid-1

Beste Gerecht komt van traiteur Sigrid

SCHILDE – Traiteur Sigrid uit Schilde heeft de award gewonnen voor ‘Beste Gerecht’ van Het KookTalent van Vlaanderen gewonnen. Zaakvoerster Sigrid Stroobants (44) kreeg de onderscheiding voor haar ‘Wandeling op de Toren’, waarbij ze op plateaus in de hoogte diverse verse dessertjes presenteert.

In 2018 kreeg Traiteur Sigrid de Horeca Award voor ‘Hospitality’ of gastvriendelijkheid. Deze week kon de traiteur een nieuwe titel aan haar palmares toevoegen. Bij de wedstrijd Het KookTalent van Vlaanderen georganiseerd door het Vlaamse awards-organisatiebureau Excellent Events uit Aarschot werd haar dessertenbuffet op maandag 24 februari uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Beste Gerecht’. De jury bestond onder meer uit sterrenchef Kwinten De Paepe, ‘Creative Tast Expert’ Luc Van den Bergh en Luc Serre, die jarenlang het boegbeeld van het Antwerpse Hilton Hotel was.

Breed

Stroobants volgde haar opleiding in de hotelschool. Daarna belandde ze in de horeca. Zestien jaar geleden startte ze als traiteur in bijberoep. De laatste zes jaar is Stroobants volledig zelfstandige traiteur. Om zich van de andere traiteurs te onderscheiden, biedt ze een heel breed gamma aan. “Uiteraard heb ik vaste formules. Maar als mijn klanten iets anders willen, probeer ik dat. Sommige gelegenheden vinden maar één keer plaats, dus dan moet het buffet zijn zoals de feestvierders het willen”, lacht Stroobants.

Zelfgemaakt

Traiteur Sigrid werkt naar eigen zeggen steevast met verse producten en op ambachtelijke wijze. De prijs kreeg ze met haar desserten-étagère ‘Wandeling op de Toren’. “Dat is een assortiment aan vers fruit, zelfgemaakte chocomousse, bavarois, sabbayon, biscuittaart en een aantal chocoladestukken. Ook de pralines maak ik zelf. En de jarige of het feestbeest mag een gepersonaliseerde taart verwachten”, zegt Stroobants.