Belgoprocess fietste voor goede doel: Wim en Bert mochten niet vallen!

belgoprocess en KOTKBelgoprocess leverde twee van de 527 deelnemende teams aan de 1.000 km van Kom op Tegen Kanker. Zestien medewerkers fietsten samen 2.000 km voor het goede doel. Twee van hen werden met bijzondere aandacht gevolgd.

Voor Bert Corvers en Wim Celen heeft het er na twee zware fietsongevallen bijzonder slecht uitgezien. Beiden hebben een lange en moeilijke revalidatieperiode achter de rug na een zwaar fietsongeval, en klommen nu dus terug op de fiets. Ze mochten niet vallen!

Bert Corvers fietst al jaren, maar het heeft er lang naar uit gezien dat hij dat niet meer zou kunnen. Tijdens een ritje naast het kanaal werd hij in een onoverzichtelijke bocht frontaal aangereden door een brommer. Na diverse operaties en een langdurig ziekenhuisverblijf volgde een lange, moeilijke revalidatie. Bert, die maanden out was, ondervindt vandaag nog constant de gevolgen van dit ongeval, maar was er afgelopen donderdag wel bij in de rit van Mechelen naar Landen.

Bert reed die rit samen met zijn collega Wim Celen die een nog zwaardere revalidatie achter de rug heeft nadat hij op zijn mountainbike aan volle snelheid met zijn hoofd tegen een boom terecht kwam. Gevolg: halve dwarslaesie en volledig verlamd. Die verlamming hield een maand aan, en toen kwam het gevoel langzaam terug. Vijf harde maanden bracht hij door in een revalidatiekliniek, letterlijk alles heeft hij opnieuw moeten leren: van zitten, over stappen tot … fietsen.

Voor Bert en Wim was deze rit dan ook een moment van emotie en bevrijding. Ze reden donderdag in de groep die de 125 km aan het hoge gemiddelde van 30 per uur afwerkte.

Belgoprocess steunde zijn teams zowel moreel als financieel met dit initiatief.  De ploegen trainden volop om de rit met glans uit te rijden en alle collega’s supporterden enthousiast voor hen. We vonden het fantastisch om ook Wim en Bert weer op de fiets te zien, maar we hielden ook ons hart vast. Er mocht hen onderweg niets overkomen. Maar onze beide teams deden het prima”, aldus Bart Thieren. „En niet alleen hun sportieve prestaties zijn lovenswaardig. Om deel te nemen aan de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker, moest een team 5000 euro inbrengen. Twee teams, dat betekende natuurlijk een dubbel  inschrijvingsgeld. De ploegen organiseerden verscheidene activiteiten om geld in te zamelen, zoals spaghetti- en videedagen en ze verkochten chocolade met Pasen. Belgoprocess sponsorde de rest bij.