Vandaag staat de Paschka-fabriek in Olen langs de E313, en draait het bedrijf een jaaromzet van 4 miljoen euro. Zaakvoerders Sabine De Laet en Dirk De Decker kwamen met Vic in contact, toen hij in de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen las dat de ontstaansgeschiedenis van Paschka hen niet geheel duidelijk was.
“Een tante van mijn vrouw werkte toen in Rusland op de ambassade”, vertelde Vic later in de Gazet van Antwerpen. “Zij was het die Paschka meebracht en het aan mij liet proeven. De combinatie van verse kaas en chocolade was hier totaal onbekend. De Russische Paschka had al de bekende buche-vorm, maar smaakte heel anders. Hij was heel korrelig. Ik heb het recept verfijnd, aangepast met andere producten en veel smeuïger gemaakt. Ik nam een patent op de fabricatie en het model en dan is de bal aan het rollen geraakt.”
Paschka werd een groot succes. Maar de winkel in de Antwerpse Kerkstraat werd te klein, en toen kwam Vic terug naar zijn geboortestreek in Lichtaart. “Ik kocht er zevenduizend vierkante meter grond, volledig onderkelderd om Paschka te fabriceren. Ik baatte er toen ook mijn hotel-restaurant Keravic uit. Dat betekent trouwens ‘Huis van Vic’ in het Oud-Keltisch.”
Vic baatte ook 22 jaar café ‘t Keravikske aan het MAS uit. Maar daar stopte hij in 2016 mee.