Van mei tot en met augustus opent Domein De Vesten het woestijnrestaurant Bar Dakar, waar gerechten bereid worden op de Ofyr, een outdoor kookconcept dat mensen bij elkaar brengt rond het vuur. “Gezelligheid is troef”, zegt Ronny Vandenbergh van De Vesten, “en wij zorgen ervoor dat je zowel binnen als buiten in veilige omstandigheden kan genieten van een onvergetelijk moment. Op ons overdekt terras hebben we hoge loungetafels geplaatst voor 4 personen. Je zit sowieso droog onder onze tent.”
Van zodra de horeca ook binnen weer mag heropenen, kunnen gasten in Expo De Vesten ook indoor van woestijndorp genieten. “We hebben binnen een keuken gecreëerd met ofyrs, bivaktenten en een retrodampkap van oude golfplaten. We hebben zelf serieus geknutseld om het geheel vorm te geven, en we hebben heel veel materialen bij elkaar gezocht. Zo hebben we ook een paar camions zand laten aanrukken. En binnen staan een paar wagens en een moto die ooit echt Paris-Dakar gereden hebben. Een instant vakantiegevoel is het geworden, ja.”
Domein De Vesten is met deze pop-up niet aan zijn proefstuk toe. “Vorig jaar deden we ook pop-up restaurant De Garage, uit noodzaak om bezig te blijven door corona. Toen hebben we onze feestzaal omgebouwd tot restaurant. We dachten dat het initiatief eenmalig zou blijven, maar dit jaar is corona nog niet weg. In de winter zijn we beginnen plannen. We hadden pas de expohal kunnen bijkopen. Door daar onze pop-up te maken, houden we de feestzaal vrij voor als feesten weer kan.”