Wingerd Vorselaar Pieter Coomans Jolien Laenen

45 Kempense restaurants in nieuwe Gault Millau

Voor een digitaal publiek stelde Gault Millau haar negentiende editie van de Belgische Gault&Millau Gids voor. Het afgelopen jaar werden de anonieme inspecteurs van de gids aangenaam verrast door de veerkracht van de restaurateurs en de kwaliteit in het bord. Dit resulteerde in 135 nieuwe adressen en maar liefst 122 stijgers. In onze regio waren er 7 nieuwkomers en 4 stijgers.

In Geel staat het charmante restaurant Woods (12/20) voor het eerst in de culinaire gids. Chef Dimitri en gastvrouw Tahnee ontvangen hun gasten in de sfeer van een huiskamerrestaurant, en laten hen genieten van een eenvoudige, innovatieve keuken. De mibrassa houtskooloven in de keuken brengt een unieke grillsmaak op het bord.

Tafereel in Herentals komt als nieuwkomer in de gids met een score van 13/20. Het belevingsrestaurant wordt uitgebaat door Jelle Ver Berne, ook gekend van de Olense Smaakmakers. Het restaurant zet in op een unieke beleving. Dat mag je letterlijk nemen: de tafel komt bij elke gang recht uit de keuken voor de neuzen van de gasten gerold.

Ook 12 by Helsen (13/20) uit Herentals, La Cuenta (13/20) uit Mol, Bink (12/20) uit Turnhout, Marché 17 (12/20) uit Turnhout en ’t Zand (12/20) uit Westerlo staan voor het eerst in de gids.

De Turnhoutse restaurants Savoury (14,5/20) en Cachet De Cire (13,5/20) zagen hun score in de nieuwste editie stijgen. Ook Jolien en Pieter van Wingerd uit Vorselaar zagen hun harde werk beloond met een stijging naar 14/20. Tot slot viel Serafina in Westerlo op bij de inspecteurs, en zag het zijn score stijgen naar 13/20.

In totaal staan er 45 restaurants uit regio Kempen vermeld in de Gault Millau-gids van 2022.