100.000 varkenskoppen per week

Eric WilsHet ging enkele tijd geleden al wel beter. Toch gaat het het Vleesbedrijf P Wils uit Grobbendonk nog altijd best voor de wind. Er worden elke week liefst 100.000 varkenskoppen verwerkt.

Het Vleesbedrijf P Wils is gegroeid uit het initiatief van Pierre Wils die in 1957 slachtafval begon te verwerken. Hij spitste zich vooral toe op varkenskoppen. Het bedrijf is in al die jaren uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming die vooral voor de vleesverwerkende industrie werkt. Van pure uitsnijderij evolueerde de onderneming naar een heus servicebedrijf. Liefst 75% van de vandaag gerealiseerde omzet van 12 miljoen euro wordt geëxporteerd. 100.000 varkenskoppen: dat staat ook voor 450 ton vlees.

Gedelegeerd bestuurder Eric Wils blijft er vrij bescheiden bij. “We doen ons best,” zegt hij. “Ook al ging het vroeger toch wel makkelijker. De sector van de varkensteelt staat echt wel zwaar onder druk.”

Eric leidt het bedrijf samen met zijn broer Marc, beiden zonen van Pierre Wils.