ANTWERPEN – Zimmo, de tweede grootste immosite in België en toonaangevend op het vlak van innovatie binnen de immomarkt, lanceert een gloednieuwe en baanbrekende online schattingstool. De Zimmo Prijswijzer laat elke huiseigenaar in België toe om op een snelle en eenvoudige manier online de waarde van zijn of haar woning te bepalen.
Als particuliere verkoper is het vandaag moeilijk om snel informatie te krijgen over de waarde van je woning. Zimmo, onderdeel van Mediahuis waartoe ook Made in Antwerpen behoort, heeft met de Zimmo Prijswijzer nu een eenvoudige oplossing.
Marjorie Vanbets, Marketing & Communicatie Manager van Zimmo: “Dankzij publieke overheidsinformatie over de woning kunnen we de huiseigenaar helpen bij het invullen van bepalende eigenschappen voor de schatting van zijn woonst. Wie de Zimmo Prijswijzer wil gebruiken, hoeft zelf maar drie kenmerken van de woning te kennen om een schatting te maken. Dit in tegenstelling tot reeds bestaande schattingstools, waar je tal van variabelen moet invullen waardoor je al snel veel tijd en energie verliest. Zo hoeven huiseigenaars naast het adres van het huis, enkel nog de bewoonbare oppervlakte en het bouwjaar in te vullen. Om een accurater resultaat te krijgen, geef je best ook de EPC-waarde van de woning in.”
Gratis en tweetalig
De Zimmo Prijswijzer wordt gratis aangeboden, en is zowel in het Nederlands als het Frans te raadplegen. Voor de berekeningen van de schattingen werkt Zimmo samen met Rockestate, een start-up die algoritmes loslaat op geografische data, die de overheid aanbiedt, en er zo inzichten uithaalt.
Yves Vanderveken, Business Director: “Het zit in het DNA van Zimmo om mensen zoveel mogelijk te informeren, alsook de beschikbare informatie transparant en begrijpbaar te maken. We krijgen vaak de vraag van kopers of de aangeboden vraagprijs wel correct is. Ook verkopers contacteren ons regelmatig met de vraag hoe ze best een waarde geven aan hun woning. Met de Zimmo Prijswijzer willen we zowel de koper als de verkoper een hand toereiken en inzicht bieden. Bij elke schatting leggen we ook uit waarom het geschatte huis de desbetreffende waarde heeft en waarom een woning toch duurder of goedkoper kan zijn. De richtprijs is dus eerder een startpunt dan een eindpunt.”