ANTWERPEN – Sticks ‘n Bowls, het voormalig pokébowlrestaurant, lanceert een nieuw concept. Het slaat namelijk de 26-jarige chef Yuki Kimura aan de haak en brengt finediningflavors in de vorm van streetfood tegen streetfoodprijzen.
Restaurant Sticks ‘n Bowls wil meer zijn dan poke. Het concentreert zich daarom niet langer op Hawaïaanse poke bowls, maar laat zich inspireren door Pacific style streetfood.
Yuki Kimuri is een Belgische chef met Japanse roots die ervaring opdeed bij The Fat Duck in Londen, In de Wulf, De Kluizenaer, De Godevaart en Chambre Séparée. “We gaan voor smaken die niet voor de hand liggend zijn en toch toegankelijk, streetfood met een hoek af”, aldus Yuki Kimura.
Streetfood met een hoek af
De keuken verwijst naar de landen rondom de Stille Oceaan, niet toevallig de Ring of Fire genoemd, een hoefijzervormig gebied dat gekend staat om zijn aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Yuki Kimuri brengt finediningflavors in de vorm van streetfood en tegen streetfoodprijzen.
“Ik wil laten zien dat er in een fastcasual streetfoodconcept ook naar detail en perfectie wordt gestreefd. Er is tot in de puntjes nagedacht over elk gerecht. We werken enkel met verse ingrediënten, zoveel mogelijk van lokale oorsprong. We gaan voor smaken die niet voor de hand liggend zijn en toch toegankelijk, streetfood met een hoek af en een knipoog naar onze Belgische eetcultuur”, vertelt Yuki Kimura.
Tars De Raeymaeker, restaurantmanager: “Je kan bij ons terecht voor een snelle lunch, maar ook gezellig uitgebreid tafelen en genieten van sharing food, exotische bieren en heerlijke cocktails.”