Na een mooie carrière in de technologiewereld, gooide Inez Schoels het in 2019 over een andere boeg en begon ze met het commercialiseren van eigen wijnen uit Rasteau in de Provence. Samen met haar man Didier Godfroid had ze daar al een wijngaard die in pacht wordt beheerd door Domaine Beau Mistral. Met de wijnen van die wijngaard werd commercieel gezien niks mee gedaan en daar zag Inez een opportuniteit waaruit diVines is ontstaan.
Initieel werden enkel de eigen wijnen uit Rasteau verkocht, maar al gauw werd het gamma uitgebreid met wijnen uit 4 naburige dorpen: Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres en Châteauneuf-du-Pape. De wijnkeuze werd gemaakt op basis van eigen smaak, compatibiliteit met het Rasteau gamma en vooral ook de waarden van de wijndomeinen. “Voor ons is het namelijk heel belangrijk dat de wijnboeren waar we mee samenwerken op een biologische en duurzame manier werken en hun wijnen op een artisanale manier maken”, zegt Inez Schoels.
Het diVines gamma bestaat uit 15 unieke wijnen, een mix van wit, rosé en rood. “Ik heb zeer bewust gekozen voor deze niche strategie om ons te differentiëren van grote wijnhandelaars”, specifieert Schoels. Er bestaan namelijk enorm veel verschillende wijnen en wij willen opvallen met het verhaal dat bij elke wijn hoort. Bij ons vind je dus unieke parels van topkwaliteit die trouwens ook allemaal hoge scores kregen van befaamde wijncritici.”
Naast wijnverkoop biedt diVines vanaf nu ook Wine Tastings aan. Wie op zoek is naar een leuke activiteit voor een teambuilding, bedrijfsdrink of gewoon een aangename namiddag of avond wil beleven met vrienden of familie, is bij diVines aan het juiste adres.
“Tijdens zo’n degustatie nemen we onze gasten mee op een reis doorheen de 5 Cru dorpen uit de zuidelijke Rhônevallei en stellen, op een laagdrempelige manier en in een relaxte sfeer onze wijnen voor”, legt Schoels uit. We vertellen het verhaal achter elke wijn, over de afkomst, de druivensoort, de makers die schuilgaan achter de bijzonder rijke smaken, én we geven ook food-pairing tips. De line-up van de wijnen is opbouwend waardoor de deelnemers de verschillen in wijnen, appellaties en blends al proevend beter leren kennen.”