Peace of Meat werd in 2019 opgericht en geldt als een pionier voor kweekvlees in ons land. Dat is een diervriendelijk en duurzaam alternatief voor vlees, want er worden geen dieren voor geslacht. Via biologische processen kweekt Peace of Meat vet- en levercellen, meer bepaald vetten van kip en eend. Zo bijvoorbeeld wil men foie gras maken van in een labo gekweekte eendenlevercellen.
Eind 2020 werd het bedrijf overgenomen door het Israëlische Meat-Tech 3D voor 15 miljoen euro. Dat besliste om de investeringskraan dicht te draaien waardoor Peace of Meat failliet ging. De curator besliste echter om een overnemer te zoeken en schakelde hiervoor veilinghuis Hammertime in.
Volgens dat veilinghuis stond het bedrijf op het punt om een doorbraak te bereiken en zou het binnen enkele jaren als eerste ter wereld 100 procent organisch gecreëerd vlees kunnen maken. Er wordt dus niet alleen een overnemer gezocht voor de inboedel en apparatuur, maar ook voor de kennis van het personeel. Voor het bedrijf in Israëlische handen viel, waren er dertig personeelsleden. Na herstructureringen waren dat er nog twintig. Zij zijn volgens Hammertime allemaal bereid om verder voor het bedrijf te werken als er een nieuwe overnemer gevonden is.
Het veilinghuis wil zowel overheden als particuliere investeerders overtuigen. Het wijst erop dat dit bedrijf “mits enkele jaren aan doorzettingsvermogen de doorbraak kan leveren voor het probleem van de CO2-uitstoot en het probleem van de wereldwijde voedselarmoede”.