Vermeersch won de afgelopen twintig jaar talrijke prijzen als wijnmaker in de Rhone-vallei. Maar in 2020 keerde hij terug naar zijn roots in België om op pensioen te gaan. “Maar ik begon me te vervelen”, vertelt hij op zijn website. “Wat is er te doen in België? Bierbrouwen natuurlijk.” Hij stortte zich meteen op een nieuw avontuur en brouwde een Extra, een Tripel, een Ipa en een alcoholvrij bier. “De concurrentie? Daar heb ik me er 20 jaar geleden ook niet door laten afschrikken”, zegt Dirk. “Ik vind bierbrouwen vrijer dan wijn maken: ik kan er mijn eigen creativiteit meer in kwijt.”
Tijdens het Bierpassieweekend van 23 tot 25 juni op de Groenplaats in Antwerpen stelt hij als nieuwe blikvanger een Wheat Bear en Quadrupel voor. “Evenementen als dit wakkeren die creativiteit aan”, zegt hij. “In gesprek gaan met de mensen die mijn bier proeven en er hopelijk van genieten, vind ik heerlijk.”
Tijdens het evenement kunnen bierliefhebbers maar liefst tweehonderd speciaalbieren proeven. “Dit jaar kan je 47 nieuwe Belgische bieren proeven, uit alle windstreken van het land. In totaal stellen 28 brouwers meer dan 200 bieren voor, waarvan er 97 van het vat geschonken worden”, zegt Ben Vinken, biersommelier en organisator van het Bierpassieweekend. Het is de 22ste editie van het evenement.