“Net zoals vele horecazaken zijn ook wij overgeschakeld op take-away. Met succes, want we mochten al meer dan 1000 boxen klaarmaken”, vertelt Matthias De Brouwer, zaakvoerder en chef-kok van Vjeu Djeu. Dat de foodboxen enorm in de smaak vielen bij klanten uit de omgeving wekte het idee om ook de rest van Vlaanderen te laten meeproeven. Daarom besloot Vjeu Djeu de samenwerking aan te gaan met DPD Fresh. Zij stellen de boxen vanaf 9 april beschikbaar over heel Vlaanderen.
Zaakvoerder en chef-kok Matthias De Brouwer nam twee jaar geleden de fakkel over van zijn schoonvader Wim die het restaurant op de kaart zette. Vjeu Djeu staat bekend in Mortsel en daarbuiten om hun vleesgerechten in de Josper houtskooloven. “Die oven zorgt ervoor dat we alle authentieke smaken te behouden”, aldus Matthias De Brouwer.
De restaurantbeleving wordt ook doorgetrokken naar de verpakking. “Ik ben speciaal op zoek gegaan naar take-away verpakking die het gerecht in ere houdt na het opwarmen,” vertelt Matthias De Brouwer. Vjeu Djeu is vastberaden om de foodboxen permanent aan te bieden, ook wanneer de horeca weer open mag. “Ons team van vaste medewerkers, flexi-jobbers en studenten kijkt er enorm naar uit om onze gasten weer te mogen bedienen. Dankzij de coronacrisis kunnen we nu ook onze restaurantbeleving leveren bij gezinnen over heel Vlaanderen”, besluit Matthias De Brouwer.
Ter gelegenheid van hun vijfde verjaardag organiseert Vjeu Djeu in de week van 5 april een wedstrijd waarbij je een foodbox naar keuze kan winnen. Deelnemen kan via de sociale mediakanalen van Vjeu Djeu.