Vanaf donderdag 31 maart kunnen visliefhebbers opnieuw terecht in Fiskeskur. Klanten zullen niet enkel kunnen plaatsnemen op het terras aan de waterkant, maar ook in het oude douanegebouwtje zelf en in een grote nieuwe serre. Daardoor kan het restaurant het hele jaar door iedere dag open blijven.
Biogroentjes
De Deense vissershut blijft trouw aan zijn concept. De kaart wordt samengesteld in functie van de vangst van de dag en de oogst van lokale en biologische vis- en groenteboeren. “De heropening valt mooi samen met de eerste lading biogroentjes van het jaar van onze leverancier Ferm. Nieuw dit jaar is dat we bijvoorbeeld ook samenwerken met een palingboer die invasieve rivierkreeftjes vist voor ons. Op die manier willen we nog een stap verder gaan in het behouden en herstellen van ecosystemen”, zegt bezieler Nikolaj Kovdal die samen met Sen Kulanthaiveku naast Fiskeskur ook het bekende Fiskebar op het Antwerpse Zuid uitbaat.
De heropening van Fiskeskur gaat gepaard met een openingsfeest om 17u. “Antwerpenaars kunnen dan onze nieuwe serre komen ontdekken en genieten van proevertjes en drankjes.” Ook De Oesterij en vishandel Schot tekenen present met een eigen standje en om de sfeer er helemaal in te brengen is er live muziek van The Fisk Trio.