twow Foto: Joren De Weerdt

Tigerlily World of Wonders wil met T-WOW nu ook het onderwijs én stad Antwerpen veroveren

Het stadsspel T-WOW, waarbij je op ludieke wijze strijdt tegen je medespelers om de stad te veroveren, richt zich naast toerisme nu ook op het onderwijs. Het Lierse bedrijf Tigerlily World of Wonders voegt vanaf de kerstvakantie bovendien Antwerpen toe als speelstad.

“We zijn vertrokken vanuit het verhaal van familie-uitstapjes en teambuildings, maar het T-WOW stadsspel leent zich voor zo veel meer dan alleen een leuke uitstap met het gezin of je collega’s”, Liesbeth Schwartz. “Ook scholen zijn vragende partij om in dit digitale tijdperk op een hedendaagse, speelse, maar vooral erg leerrijke manier, steden te kunnen ontdekken. Onze app is de ideale toepassing waarin leerlingen zich uitgedaagd voelen. Daardoor krijgen ze weer zin om de geschiedenis van de stad te verkennen, om van daaruit naar het heden en de toekomst te kijken.”

Lees ook: Bart De Pauw en vrouw Ines zijn terug met nieuwe onderneming

Bedrijfslogo

“Daarnaast zijn er nog de recente toevoegingen, gericht op bedrijven”, vult mede-initiatiefnemer Ines De Vos aan. “Deze nieuwe toepassingen geven spelers de kans om het spel verder te personaliseren. Denk aan het toevoegen van het bedrijfslogo, of specifieke weetjes over het bedrijf zelf. Zo is het nog fijner om steden te gaan veroveren.”

Maar daar stopt het niet. “Je kan T-WOW vandaag spelen in vier steden: Lier, Mechelen, Brugge en Kortrijk. Vanaf de kerstvakantie voegen we Antwerpen nog toe. Bij de start van het nieuwe jaar blijven we ons portfolio uitbreiden met een aantal nieuwe steden, om onze spelers nog meer mogelijkheden te kunnen bieden.”, belooft Schwartz.

Verder werd een vriendenversie toegevoegd, die geschikt is voor groepen tot zes personen: “Met deze extra versie willen we een leemte in ons aanbod opvullen. We nemen de feedback van onze klanten steeds ter harte en hopen met de vriendenversie hun noden tegemoet te komen. Voordien werd een groep van vijf spelers opgesplitst, omdat onze familieversie ontworpen was voor groepen van vier personen. Dat is nu opgelost”, benadrukt De Vos.

Lokaal erfgoed

T-WOW wil met het groeien naar meerdere steden en toepassingen haar rol als ambassadeur van het lokale erfgoed bestendigen. “We willen met ons spel ook blijven bijdragen aan een kwaliteitsvol aanbod voor toeristen in onze speelsteden. Door het speelbaar te maken in het Nederlands en Engels, hopen we al een groot deel van de toeristen verder te helpen met het ontdekken van al het prachtige erfgoed dat steden als Lier, Mechelen, Brugge, Kortrijk en Antwerpen te bieden heeft”, besluit Liesbeth Schwartz.