“Dit is heel emotioneel voor mij. Ik ben heel trots op mijn team. Het voelt ook aan als een overwinning op mezelf. Ik heb lang niet gedurfd om een eigen zaak te starten. Gaat dat financieel wel lukken? Gaan de mensen wel komen? Nu ben ik, een jaar en drie maanden na de opening, heel blij dat ik het gewaagd heb. Van dinsdag tot zaterdag zit het hier elke avond vol. En zeggen dat ik zo getwijfeld heb voor ik met The Finch startte”, zegt de chef, die er niet voor terugdeinst om in veel gerechten een groente centraal te zetten.
Op haar 7de ging Aiko haar eerste kookboek in de bibliotheek halen en sindsdien is ze niet gestopt met koken en over eten praten en denken. “Ik hou er ook van dat eten mensen samenbrengt en dat doen we bij The Finch. Onze focus ligt op sharing: mensen kunnen het gezellig maken en van elkaars gezelschap genieten. Ze moeten zich niet opkleden wanneer ze een ceviche (rauwe vis gemarineerd in citrus, red.) of huisgemaakte gyoza (Japanse dumplings, red.) komen eten, als ze dat niet willen. Ik vind het fijn dat ook een laagdrempelige zaak als de onze een mooie herkenning kan krijgen.”