TelelinQ gaat verder als groep

teleTelelinQ realiseerde in 2014 een omzet van 50,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de geconsolideerde resultaten van de groep uit Wommelgem die onlangs gedeponeerd werden bij de Nationale Bank. TelelinQ is als bedrijf gegroeid uit de fusie van vijf andere ondernemingen.

De vijf behoorden al eerder tot dezelfde groep maar opereerden onder hun eigen naam en ook met hun eigen specialisatie. Het ging dan om Nextel, Siecom, Securipoint, LinQUp en TelelinQ zelf. Aanvankelijk opereerden ze elk voor zich in aparte deelmarkten. Zo telecomoplossingen, datanetwerken en beveiligingssystemen. Bovendien hadden ze allemaal andere leveranciers of producten. In de fusie ging het erom het service- en productaanbod te verbeteren. De groep wordt sinds de fusie (officieel 1 januari 2015) aangestuurd door ceo Peter Roelens en voorzitter Jan Kenis.

Naast de schaalvoordelen, speelde ook de technologische evolutie een grote rol bij het samengaan van de vijf bedrijven. Ze groeiden met hun portfolo steeds meer naar mekaar toe. Security en camerabeveiliging hadden vroeger niets te maken met netwerken en telecom. Ondertussen zijn die allemaal naar elkaar geconvergeerd.

Met een bedrijfsresultaat van 1 miljoen euro presteerde de groep in 2014 vrij goed. Alleen stond dat cijfer iets onder druk in vergelijking met het resultaat van 2013 toen 1,4 miljoen euro gehaald werd. Het verliescijfer van 627.000 euro (2013) werd verder uitgediept tot 2,7 miljoen euro.

De groep stelt vandaag zo’n 300 mensen tewerk. Ze bedienen meer dan 15.000 klanten. De groep heeft ook vestigingen in Sint-Stevens Woluwe en in Nederland. TelelinQ heeft ook een minderheidsparticipatie in Soulco (Balen), rond Tony Verbeke.