“Het is mijn jeugddroom om een eigen taverne of bistro te openen”, vertelt Benny enthousiast. “Toen ik nog leverancier was van AVA papierwaren had ik een goede band met Vivianne, een van de vroegere uitbaters. Zij was een vaste klant. In die periode zag ik dat de taverne altijd goed draaide. Bovendien ligt het op een toffe locatie. Maar toen ze het overliet aan de vorige eigenaars is het een beetje misgelopen. Daarom ben ik eens gaan horen of ik het restaurant kon overnemen. En dat kon. Bistro Louis was geboren.”
Benny is geen groentje in de horecasector. Hij is al jaren de zaakvoerder van Tip-Top, een bekende Deurnese traiteur die ondertussen al veertig jaar bestaat. “Onze traiteurzaak blijft uiteraard bestaan. Het leek ons een haalbare volgende stap omdat we veel expertise hebben. Bovendien stapt mijn dochter Kelly (30) mee in het verhaal. Ook zij kan heerlijk koken en heeft relevante horecaervaring.”
Menu
Wat er precies op het menu komt te staan, wil Van Loon nog niet verklappen. Al licht hij wel een tipje van de sluier op. “We willen voornamelijk de Franse en de Vlaamse keuken serveren. Er zal een lekkere dagmenu zijn en in het weekend hanteren we een iets verfijndere keuken. We willen vooral proberen om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit.”
Sinds dat we de overname officieel hebben aangekondigd, rinkelt de telefoon bijna onafgebroken”, glimlacht Benny. “Iedereen wil weten wanneer we openen en alvast een plekje reserveren. Maar ze zullen nog een beetje geduld moeten hebben. Voor de opening mikken we op midden oktober. Tot dan zwoegen we onafgebroken om de oude taverne om te toveren tot een trendy bistro. Een plek waar gezelligheid en gastronomie hand in hand gaan en waar je tegen een betaalbare prijs kan tafelen. Dat is Bistro Louis.”