Maurik Serrien Chef Maurik Serrien heeft het Eet-Kafee in Kontich geruild voor De Smoutstoop in Boom. Foto: bar

Tafels in De Smoutstoop staan weer gedekt: “We schrijven hier voort aan verhaal van Eet-Kafee in Kontich”

In restaurant-brasserie De Smoutstoop, al jaren een gevestigde waarde in de Kerkhofstraat in Boom, zijn de tafels opnieuw gedekt. Maurik ‘Morris’ Serrien (42), die voordien het Eet-Kafee in Kontich runde en ook zaakvoerder is van Sur Place in Aartselaar, roert er in de kookpotten.

Aan het verhaal van De Smoutstoop kwam zo’n twee jaar geleden een einde. Begin dit jaar was dat ook het geval voor het Eet-Kafee in Kontich. Zaakvoerder Maurik Serrien van laatstgenoemde zaak ging door omstandigheden op zoek naar een nieuwe locatie. “Het pand in Kontich kreeg té veel gebreken waardoor ik mij genoodzaakt zag de huurovereenkomst op te zeggen”, vertelt Serrien. “Maar zoals we aankondigden, was het de bedoeling voort te schrijven aan ons verhaal op een andere locatie.”

Zo liet de chef zijn oog vallen op De Smoutstoop dat huist in een statig wit pand in de Kerkhofstraat in Boom. Op de nieuwe locatie blijft hij trouw aan zijn stijl. “We staan voor een Frans-Belgische keuken met moderne invloeden en een eigen twist. Wij willen toegankelijke gastronomie tegen betaalbare prijzen aanbieden.”

Extra troeven zijn alvast ook de grote parking voor de deur en een ruim tuinterras. Ook vooraan is er een klein terrasje om te aperitieven. In de tuin komen er ook nog een paar kleine speeltoestellen zodat de kleinsten zich intussen ook wat kunnen vermaken.

Het interieur baadt in zwart-witte tinten. Foto: bar

Voor de nieuwe start werd aan het interieur ook een eigen touch gegeven, met voornamelijk zwart-wit tinten en de stoelen in cognackleur voor het contrast. Het restaurant draagt voortaan – net als in Kontich – ook de toevoeging ‘by Morris’. “Velen noemen mij ‘Maurice’, om er een moderne twist aan te geven hebben we daar ‘Morris’ van gemaakt”, lacht Maurik.

In De Smoutstoop kan je zowel terecht voor lunch als diner. “Daarnaast staan we ook open voor allerlei feesten, seminaries en – met de begraafplaats aan de andere kant van de straat – voor koffietafels”, geeft de zaakvoerder mee.

De Smoutstoop is gesloten op maandag en dinsdag. De andere dagen is het restaurant doorlopend geopend van 11 tot 23 uur, de keuken is geopend van 12 tot 21.30 uur.

De Smoutstoop. Foto: bar