Nee. Je moet het trio niet langer zoeken in park Vordenstein. Daar namen Anita Luyckx en Patrick Baetens samen met hun dochter Steffie in 2014 wel hun intrek als eerste uitbaters van de toen pas gerenoveerde oranjerie.
Wat de onderneming bijzonder maakte, was dat Steffie in Lunchroom De Vlinder haar meisjesdroom kon waarmaken en dit ondanks de autismespectrumstoornis waarmee ze al van kindsaf kampt. Ondanks het feit dat je even moest wandelen van de parking van Vordenstein naar de inkom van de zaak, bouwden Steffie en co een ruime en trouwe schare fans op. Die treurden toen de relatie met huisbaas Agentschap voor Natuur en Bos in die mate verzuurde dat drie zelf besloten om de oranjerie te verlaten.
Er volgden een bijzonder kort foodtruckverhaal, een al even weinig succesvolle verhuis naar de Antwerpse binnenstad en een kortstondige uitbating van de chalet van een tennisclub in Brasschaat. Maar sinds deze maand voelen Anita, Patrick en Steffie (30) dat ze opnieuw op het juiste spoor zitten: een terugkeer naar Schoten, waar het horeca-avontuur voor hen ook begonnen is.
“We toverden het pand, waarin tot voor enige tijd kledingzaak Louix zat in het midden van de Paalstraat, in amper tien dagen om tot onze nieuwe foodbar, die de naam van onze fantastische dochter blijft dragen. Het is er niet groot, maar met wat improvisatie is het ons aardig gelukt om er een gezellig plekje van te maken waar toch nog tot 34 mensen kunnen genieten van iets lekkers”, vertelt Anita.
De oude pashokjes kregen een nieuwe bestemming als bergplaatsje, vestiaire en toilet. Oude passpiegels werden gecamoufleerd met decoratie. Een bidon zorgt voor water in de koffiemachine aan de toog bij de inkom want waterleiding was zover niet voorzien in de kledingwinkel. De keuken is klein, maar ervaren Patrick, die nog gekookt heeft in het voormalige toprestaurant Bellefleur in Kapellen, wist het erg praktisch in te richten.
“We zijn erin gevlogen met een knal”, refereert Anita naar de overrompeling die de foodbar te beurt viel tijdens de jongste Halloweenmarkt. “Daarna is de toestroom gelukkig niet stilgevallen. We hebben al heel wat bekende gezichten van oranjerie Vordenstein over de vloer gehad.”
Wat gebleven is, zijn de democratische prijzen. Zo kon je vorige week van een driegangen lunchmenu genieten voor amper 25 euro. Er werd nochtans heerlijke wildschotel geserveerd. Ook het Indiase naanbrood in verschillende bereidingen zoals met pulled pork is nu al een succes. Eveneens terug op de kaart en daar zullen veel mensen blij om zijn: de pattiserie van Bakkkerij Dellafaille en de ijscoupes van Mama Calinka.
“Voorlopig zijn wel alleen overdag geopend, van 9 tot 18 uur. Mocht er vraag naar een avondopening komen, zullen we dat overwegen”, vertelt Anita.
Anita stelt dat Foodbar Steffie, die vooraan geen vzw meer is, maar opereert als zelfstandige onderneming, met de Paalstraat sowieso haar eindhalte bereikt heeft. “Maar eerst gaan we hier nog alles geven.”