V debuteerde in 2017 in de Zweedse hoofdstad Stockholm, toen nog onder de noemer 1889: het geboortejaar van de margherita. ‘Next level pizza’ was toen het motto van co-founder Christian Lagerlöf. Het culinaire succes werd verdergezet met extra locaties in Malmö, Los Angeles, Riyad en – sinds vorige week – Antwerpen.
“De plannen voor V Pizza Antwerp lagen er al een tijdje”, vertelt CEO Marc Reijntjes. “We hebben best wat panden gezien, tot we hier op de Antwerp Tower stootten. Dit is de ideale plek voor ons concept. Er zijn trouwens nog heel wat plannen. Zo mikken we op tien extra vestigingen in België.”
Zuurdesemdeeg
“De V staat voor de Romeinse V, want we willen alle vijf de zintuigen stimuleren in een zeer decoratieve en stijlvolle setting”, gaat Reijntjes verder. “Hiervoor werken we samen met een Spaanse design company. Even zo karaktervol zijn natuurlijk de pizza’s. Die worden gebakken op basis van zuurdesemdeeg in een op maat gemaakte pizza-oven, overgevlogen vanuit Genua.”
“Ons team bereidt de pizza’s op enkele minuten tijd. Noem het fast fine dining. En we pakken graag uit met onze signature selectie. Wat gedacht van My Favorite Beet, met geroosterde biet, geitenkaas en verse basilicum? Of de Bee Sting Pizza: pikante Italiaanse salami met honing en chili.”
“Deze plek staat een beetje voor vrijheid. Alles moet hier kunnen. V hoort in elke wereldstad thuis. Dus zeker in A.”