Antwerpen – Startup Lifepowr lanceerde in april van dit jaar via het crowdfundingplatform IndieGoGo de Lifepowr A3. Made in Antwerpen vroeg aan oprichter-ceo Dries Bols hoe die crowdfunding is verlopen en wat de volgende stap is.
Dries Bols, oprichter en ceo Lifepowr: “We zoeken momenteel naar investeerders die echt in ons verhaal geloven en niet alleen het potentiële rendement zien.”
Wat is de Lifepowr A3?
Lifepowr maakt deel uit van accelerator Start it @kbc die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Deze startup ontwikkelde de Lifepowr A3, een volledig nieuwe USB-C technologie met Power Delivery die tot 100Watt – behoorlijk wat – integreert en alle andere kabels en opladers overbodig maakt. Behalve deze nieuwste technologie, heeft de A3 ook een standaard 120W stopcontact en Quick Charge 3.0 technologie.
De huidige powerbankfabrikanten hebben USB-C PD nog maar tot 30W weten te implementeren.
Ontstaan van het idee
Dries Bols bedacht de Lifepowr A2, de voorganger van de A3, op een van zijn muziekprojecten op locatie. Die A2, met zijn ingebouwde AC/DC converter en capaciteit van 99.9Wh, was de perfecte kleine generator voor stroom op locatie. Klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en krachtig genoeg om een hele reeks aan apparatuur van stroom te voorzien: gitaarversterkers, speakers, audio mengpanelen, microfoons, keyboards,… “De A2 werd gefund op IndieGoGo in 2015, en wordt momenteel overal ter wereld gebruikt door tevreden consumenten. Maar, met de opkomst van USB-C in de markt, was het noodzakelijk om de A2 een upgrade te geven”, zegt Dries Bols.
Resultaten crowdfundingactie en next step
De crowdfunding campagne heeft zo’n $140,000 opgeleverd in pre-orders, afkomstig van net geen 1000 backers.
Dries Bols: “Onze huidige mobiele stopcontact en zonnepaneel worden nu wereldwijd gekocht voor allerhande uiteenlopende toepassingen, van klimmers in het hooggebergte tot mobiele opnamestudio’s. We blijven echter vragen binnenkrijgen voor allerhande veeleisender situaties. Om hieraan een oplossing te kunnen geven, zijn we gestart met de ontwikkelingen van een schaalbaar battery-pack concept dat zeer multifunctioneel inzetbaar is en zo voor heel wat energie opslagnoden ingezet kan worden. We spelen daarmee in op twee topics die de komende jaren alleen maar relevanter zullen worden: energie en mobiliteit.”
Om deze nieuwe ontwikkelingen te financieren start Lifepower zeer binnenkort een eerder ‘klassieke’ kapitaalronde waarmee het private equity/durfkapitaal van enkele business angels of VC’s wi aantrekken. “We zoeken investeerders die niet alleen geld, maar ook een netwerk, kennis en ervaring kunnen inbrengen om Lifepowr naar een volgend niveau te tillen”, zegt Bols.
Lopen jullie niet achter op de grote jongens?
“De kans zit erin dat we achterlopen op de grote jongens zoals Tesla, Mercedes, Varta, etc. Maar dat is geen ingesteldheid waarmee je als startup in het leven staat. Ik geloof er net in dat we WEL een verschil kunnen maken en een relevante meerwaarde kunnen brengen aan de consument. Bovendien is het voor zeer grote bedrijven niet evident om snel te reageren op veranderingen in de markt, iets wat met dit onderwerp heel snel kan gebeuren. Als startup hebben we hier net een voordeel en zeker als je je dan richt op de core-technology, en niet op één bepaalde toepassing”, concludeert Dries Bols.
Meer starters vindt u op onze overzichtspagina.