Hemmat

Starter van de week: 25-jarige chef-kok opent eigen restaurant Hemmat

KAPELLEN – In het najaar van 2019 opent de beloftevolle, jonge chef-kok Matthijs Mannaerts zijn eigen restaurant Hemmat in Hoogboom in Kapellen. Tot die tijd kan je Matthijs inhuren als chef-kok aan huis.

De 25-jarige Matthijs Mannaerts is een beloftevolle jonge chef-kok die ervaring opdeed bij sterrenrestaurants als de Pastorale en L’épicerie du Cirque en werkte als sous-chef in het gerenommeerde La Rosa in Edegem. In 2019 wordt zijn droom werkelijkheid met een eigen restaurant: Hemmat.

Matthijs houdt het bewust kleinschalig met 16 couverts, zal in een open keuken koken en zelf zijn creaties aan de klanten presenteren. Zijn vrouw Charlotte zorgt voor een attente ontvangst. Hemmat grenst aan de woning van het koppel, maar blijft een aparte entiteit. “We willen een huislijke sfeer creëren, niet de typische restaurantsfeer. Klanten moeten zich op hun gemak voelen en voldoende ruimte hebben. Horeca op kleinschalig niveau in een gezellige sfeer is in mijn ogen de toekomst van de horeca”, vertelt Matthijs Mannaerts.

Matthijs heeft zijn eigen, moderne stijl, geïnspireerd op de Scandinavische keuken. De jonge chef-kok zal in zijn restaurant ook met duurzame, biologische en seizoensgebonden producten werken, zoals een eigen kuidentuin. “We willen de keten zo kort mogelijk houden en lokale producten kopen. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen om de CO2-uitstoot te verminderen”, vertelt Matthijs. “We werken bewust veel met vis en er zal standaard een vegetarisch menu beschikbaar zijn.”

Ondernemerszin

Matthijs en Charlotte kozen Kapellen als locatie voor hun restaurant. Charlotte groeide op in Hoogboom en bovendien ontbrak er in Kapellen volgens Matthijs nog een uniek concept zoals Hemmat. Als de zaak goed draait, wil Matthijs ook een ruimte beschikbaar stellen voor bedrijven om presentaties te geven, vergaderingen of events te organiseren. De ondernemerszin hebben zowel Matthijs als Charlotte van geen vreemden. De ouders van Matthijs hebben een eigen bakkerij en ook de vader en broers en zussen van Charlotte zijn ondernemers.

Thuis op restaurant

Tot de opening van Hemmat in Kapellen zal Matthijs zijn kookkunsten aanbieden als chef-kok aan huis. Hiermee speelt hij in op de ‘thuis op restaurant’-trend. “Meer en meer mensen nodigen vrienden uit om bij hun thuis te komen dineren. Maar in plaats van zelf naar de supermarkt te gaan en achter de kookpotten te staan, huren ze een chef in. Zo moeten ze alleen nog maar zorgen voor de ontvangst, want zelfs de afwas doen we voor hen”, aldus Matthijs.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.