Slagers in spe – meat expo De ‘slagers van de toekomst’ zijn blij met hun resultaten. Foto: RR

Slagers in spe scoren op Meat Expo: “Er zijn nog jonge mensen die voor het beroep willen gaan”

De leerlingen slagerij van PIVA, de provinciale hotelschool op de Desguinlei, hebben mooie resultaten gehaald op de Juniorcup op Meat Expo in Kortrijk.

De zesdejaars namen deel met 21 producten in vier verschillende rubrieken en werden beoordeeld door een professionele jury. Zo behaalden ze 15 keer goud, wat wil zeggen dat de juryscore boven de negentig procent lag. Jarne Maerevoet behaalde de trofee voor het beste ambachtelijk vleesproduct en Aisa Rachach werd beloond met de trofee voor de beste ambachtelijke kookham.

Binnen de duale opleiding voor slagerij ging Het Gouden Mes en de prijs van creativiteit naar PIVA-leerling Kenji Fioole. Daardoor komt de wisselbeker voor de tweede maal op rij naar PIVA. Eveneens kreeg de hotelschool de titel van beste school met duale opleiding voor slagerij. Op de beurs was er ook een paté-tasting, waar de vijfdejaars ook nog eens de trofee voor beste boeren- en appelpaté wonnen.

Leerkracht Tony De Clercq is erg opgetogen met de resultaten. “Er zijn grote inspanningen geleverd en dat resulteert in deze fantastische resultaten. Het slagersberoep is een knelpuntberoep, maar we tonen dat er toch nog jonge mensen zijn die er helemaal voor willen gaan”, zegt hij.