Marineau is een seafood-centered horecaproject met retail, wat nieuw is voor de Shrimp Tempura Group, én een groot belevenisrestaurant. In de keuken wordt chef Sean Uytterhaegen bijgestaan door Nicola Van Heemsbergen. Tom Van Groeningen wordt manager.
“We vonden een opportuniteit om een food & hospitality-concept te ontwikkelen rond seafood op het Zuid in Antwerpen. In dat stadsdeel is zo’n aanbod weinig tot niet aanwezig, terwijl de (Noord)zee fantastisch lekkere food te bieden heeft die bovendien bijzonder gezond en voedzaam is”, vertelt Wim Van der Borght, de horecaondernemer achter de Shrimp Tempura Group. “Om verser dan vers te zijn, zetten we 2 zaken tegelijk op, een unieke combo.”
De viswinkel is te vinden in de Museumstraat. Het visrestaurant vestigt zich in de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamsekaai.
“In het restaurant vind je de zorgvuldig uitgekozen vis, schaal- en schelpdieren uit de eigen viswinkel. We gaan voor een ‘korte-keten-aanpak’ van voornamelijk lokale voeding uit de Noordzee, waarbij o.a. duurzame keuzes worden gemaakt in vissoorten én hun bijvangst. Marineau heeft ook bijzondere partnerships opgezet met bijvoorbeeld een eigen ‘oester-kweekgebied’, te midden van één van de beste oesterfarms van Roem van Yerzeke in de Oosterschelde in Zeeland. De familie Smit uit Nederland is met Smitvis trouwens de dedicated visleverancier.”