Philippe Jans van Biolectric uit Temse heeft het uiteindelijk moeten afleggen tegen Samuel De Wever van Destiny (Zaventem). Die haalde tijdens de finale de JCI award Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 binnen. JCI staat als organisatie voor Junior Chamber International.
Met meer dan 350 aanwezigen was de finale van de JCI award Vlaamse Jonge Ondernemer 2015 on Aalst alvast een groot succes. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer jonger dan 40 jaar, die zich weet te onderscheiden als creatieve en duurzame ondernemer. Een vakkundige jury, samengesteld uit oud-winnaars, ervaringsdeskundigen uit beroepsorganisaties en specialisten uit de privésector, beoordeelde de dossiers van de vijf provinciale finalisten. Philippe Jans van Biolectric uit Temse vertegenwoordigde in dit opzicht de provincie Antwerpen.
Samuel De Wever is gestart op zijn 15 jaar, samen met zijn broer Daan. Destiny is een pure B2B Cloud –Telco provider op de Belgische markt, met een uitgesproken focus op middelgrote bedrijven. Destiny heeft 52 mensen in dienst en behaalde in 2014 een omzet van 9.5 miljoen euro. Over de laatste 5 jaar groeiden ze jaarlijks met gemiddeld meer dan 70%. Destiny kende dus een heel snelle groei en viel in het verleden al meermaals in de prijzen.
Samuel De Wever is ‘ondernemer in hart en nieren’ en kwam daarom als winnaar uit de bus. Hij ging de concurrentie aan met een monopolist. Zijn strategisch doorzicht en passie voor ondernemen zorgden ervoor dat hij op heel moeilijke momenten toch de durf had om door te zetten.
De vier andere finalisten:
* Antwerpen: Philippe Jans van Biolectric. In de mest die 1 koe jaarlijks produceert zit er evenveel energie als in 400 liter dieselbrandstof. Daarin zag Philippe Jans vier jaar geleden doorheen de technische uitdaging een enorme business-opportuniteit. Nu, 4 jaar later, zijn er 100 installaties verkocht en telt Biolectric een groeiend team van 15 personeelsleden.
Recent heeft het bedrijf ook zijn internationale vleugels uitgeslagen, met vertegenwoordiging in 7 Europese landen van Zweden tot Italië
* West-Vlaanderen: Patrick Reyntjens van GEOx. Als zoon van een landmeter maakte deze sportieve ondernemer van zijn hobby (watersport) zijn beroep en werd “meter op water”. GEOxyz specialiseert zich in hydrografische, geofysische en geotechnische onderzoeken alsook de algemene support aan offshore renewable energy bedrijven. En dit zowel in binnen- als buitenland.
* Oost-Vlaanderen: Benjamin Rieder brengt al sinds 2012 met Bubble Post per fiets pakjes rond in het centrum van Gent. Drie jaar later breidt Benjamin Rieder zijn concept verder uit naar Sint-Niklaas, Kortrijk, Antwerpen en Brussel. Vanuit eigen depots aan de rand van de steden verzorgt Bubble Post goederentransport van en naar het stadscentrum met elektrische cargofietsen en voertuigen.
* Limburg: Bart Swinnen van Luminex. Afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica – informatica startte Bart Swinnen in 2002 Luminex ighting control equipment op, samen met Jan Renckens. Luminex LCE is fabrikant van datadistributieapparatuur voor de professionele entertainmentindustrie. Luminex is een hoogtechnologisch bedrijf dat toestellen ontwikkelt, produceert en verdeelt voor de high-end professionele licht- en audio-industrie, meer bepaald voor de entertainmentindustrie. Zij zijn de schakel tussen de regie van een show en het podium.
* JCI is een wereldwijde organisatie van jonge, ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar, gedreven door een gezond idealisme. De leden groeien door hun engagement in creatieve projecten. Gaandeweg ontwikkelen ze leiderschap en ondernemerszin. JCI Vlaanderen telt ongeveer 850 leden, verdeeld over 40 lokale afdelingen. De vier basispijlers van JCI zijn Individu, Gemeenschap, Business;, Netwerking en Internationalisme.