ANTWERPEN – Sterrenchef Roger van Damme van Het Gebaar wordt vanaf 2019 het creatieve brein achter de vernieuwde versie van het Antwerpse icoon Désiré de Lille. Het dessert walhalla krijgt de naam Désirée, een volledige make-over en de typische Roger van Damme signatuur.
Wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants, dan denkt het Antwerpse publiek aan Désiré de Lille. Roger Van Damme zal bij de nieuwe invulling bij Désirée de zoete beleving naar zijn gekende niveau tillen, maar hij blijft ook trouw aan de authenticiteit die Désiré de Lille kenmerkt.
Roger van Damme: “Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar Désirée. Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde Désiré de Lille. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”
De liefde van Roger Van Damme voor Parijs sijpelt subtiel door in het interieur van de nieuwe zaak die eind 2019 de deuren zal openen. De sterrenchef en zijn business partners hebben daarvoor de Antwerpse architectenbureaus Dieter Vander Velpen Architects en M2 Architecten aangetrokken. Er wordt rekening gehouden met de beginjaren van de zaak (1903) met enkele herkenbare nuances uit haar rijkelijke verleden. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van Désiré de Lille met Victoriaanse en Franse elementen die mee zorgen voor de internationale allure van Roger van Damme zijn nieuwe etablissement Désirée.
Roger Van Damme, de beste patissier ter wereld 2017, brengt samen met tv-zender njam! ook het jubileumboek Roger van Damme Dessert uit. Het boek is het resultaat van 25 jaar hard werken en bevat 54 unieke desserts en het bijzondere verhaal van de sterrenchef zijn carrière en belangrijkste inspiratiebronnen.