Voor chef Maarten Janssens gaat een droom in vervulling. Echtgenote Marian Kruisdijk ziet haar man glunderen en springt gemotiveerd mee op de kar. Aan de buitenkant is er niets veranderd. Het Reigershof is Het Reigershof gebleven.
Maar eenmaal binnen is er van het vroegere restaurant niets meer te herkennen. Nieuw interieur, nieuwe stoelen, nieuwe armaturen, nieuwe uitstraling met aandacht voor meer licht en lucht. Om het geluid te dempen werd gewerkt met mooie akoestische platen en speciaal behangpapier.
Het restaurant biedt nog altijd dertig couverts, maar het lijkt binnen veel ruimer en luchtiger dan vroeger. De achterliggende feestzaal is niet meer te herkennen. Ook hier domineren ruimte, lucht en licht.
Maarten en Marian beseffen maar al te goed dat ze een culinair monument hebben overgenomen, met trouwe klanten die gewend zijn om verwend te worden.
“De topklasse van Werner moet blijven en dat weet ik maar al te goed. Maar een chef mag en kan je niet imiteren. Het Reigershof gaat nog altijd voor dezelfde uitstraling, maar het is aan mij om er mijn eigen accent aan toe te voegen. De kaart is grotendeels gebleven, maar het garnituur bijvoorbeeld is nu al anders. De kunst is om de lat even hoog te houden en te evolueren naar een toprestaurant waar ik de chef ben.”
Een restaurant starten midden een grote energiecrisis is niet niks en dat beseft het culinaire koppel maar al te goed. “Uitstellen was geen optie. We zijn te rade gegaan bij energieconsulenten en hebben veel geïnvesteerd in energiebesparende technieken en dat kan het verschil maken. Het moet lukken!”
Doornhaai
Maarten wil de culinaire lat hooghouden. Voor het degustatiemenu van deze maand staat bijvoorbeeld doornhaai op het menu.
“We zijn het enige restaurant in Antwerpen dat dit op de kaart zet. Bij wijze van introductie serveren we het ook als amuse. In de volksmond wordt doornhaai ook wel zeepaling genoemd, geheel ten onrechte want doornhaai behoort wel degelijk tot de haaienfamilie en is vooral in Duitsland en Noorwegen erg gegeerd.”