Bar Raket Foto: Patrick De Roo

Restaurant Lewis krijgt broertje met Bar Raket

ANTWERPEN - TURNHOUT - Thomas Snijders van het populaire restaurant Lewis aan het KMSKA opent met Bar Raket een tweede Antwerpse zaak. De uitgeweken Kempenaar wil van zijn tweede zaak een bar/restaurant maken zonder regeltjes. “Hier moet je om half elf ’s avonds nog een hapje kunnen eten.”

Er zijn te veel opgestelde regeltjes in de Antwerpse horeca, vindt Thomas Snijders. Je moet overal reserveren en krijgt vaak op voorhand al een einduur. Dat is niks voor rock-’n-rollchef Thomas. Hij opent nu een gemoedelijk restaurant waar iedereen zonder reservatie kan binnen- en buitenlopen.

 

“Iedereen moet zich goed voelen in deze vibe. Wie nog na een concert iets wil eten kan hier nog een paar bordjes komen delen met zijn gezelschap om half elf. De keuken blijft open als er nog klanten zijn. We werken op het ritme van de klanten. We gaan dan ook voor simpele en pure bordjes zoals charcuterie en beenmerg met zuurdesem toast, mosselen in gerookte boter, vis van de dag, een beuling met kikkererwten of artisjok in alle eenvoud”, zegt Thomas.

En op de drankkaart gaat het van apero tot cocktails en mocktails, en een ruime selectie van bieren en wijnen.

En daarmee verschilt Bar Raket van de andere zaak van Thomas: Lewis. “Lewis opende eerst in Hoogstraten, na een paar jaar zijn we daar gestopt en naar Antwerpen gekomen met de zaak. Antwerpen is internationaler en mag wat meer hebben, we zijn hier snel groot geworden. Lewis staat voor echte gerechten en mooie bordjes. Bar Raket gaat meer over goeie producten.”

Wat het interieur betreft, liggen de twee zaken wel op dezelfde golflengte. “We gaan hier ook voor de ruige look met gezellige retro lampen, een opvallende lange bar met rode authentieke tegeltjes en ook de details moeten kloppen. De muziek moet goed zijn en de bloemen vers.”

 

De nieuwe zaak van de Kempenaar ligt niet toevallig op een boogscheut van de andere zaak. “We zitten met Bar Raket in de Bresstraat, op twee minuten wandelen van Lewis. Zo kan ik aan het roer blijven van de twee keukens en blijf ik de creatieve taak van de keuken op mij nemen. Het personeel kan ook wisselen tussen de twee zaken, dat houdt het voor hen ook interessant. We zijn een hecht team en werken samen als een familie, dat is het belangrijkste voor mij. ”

Bar Raket opent op donderdag 12 januari en is open van di-vr 12-16u en 18-23u, za 18-23u, zo-ma zijn sluitingsdagen.