Op de hoek van de Cederlaan is restaurant De Comptoir een bekend begrip in Wilrijk. De zaak kreeg eind april wel een nieuwe eigenaar. “Ik ben opgegroeid in een horecafamilie”, vertelt nieuwe uitbater Yannick Haaren. “Al sinds mijn dertiende hielp ik mijn ouders in hun restaurant. Door die passie ben ik zelf hotelschool gaan studeren om dan nu mijn eigen zaak te beginnen. Tijdens de zoektocht naar een pand om over te nemen, kwamen we hier terecht. Na het eerste bezoek was ik direct overtuigd door de gezellige sfeer en het leuke team.”
Op de kaart vind je klassieke gerechten terug uit de Franse en Belgische keuken aangevuld met wekelijkse suggesties. Zo staan er deze week ook asperges op het menu. “Tijdens de middag zit het hier vol met werkende mensen die van hun lunchpauze komen genieten. In de buurt zijn vele bedrijven en onze kracht is dat we snel kunnen serveren. Op een kwartier kan je bord voor je neus staan, zodat je ’s middags niet te veel tijd verliest. En dan is hier komen eten toch fijner dan een broodje uit het tankstation aan de overkant.”
Ook op vrijdagavond spelen ze in op de werkende mens. “Van 18 tot 19u is het happy hour. Dan kan je cava en bier krijgen aan de helft van de prijs, dus ideaal voor een afterwork met de collega’s. Los van de bedrijven in de buurt, staan onze deuren uiteraard ook open voor de rest van de buurt. Vaste klanten zullen de vertrouwde gezichten van het zaalpersoneel herkennen die hier al jaren werken. De vriendelijke bediening blijft dus gegarandeerd!”