https___static-_92_ Foto: Anouk Van de Wal

Pottenbrug opent private dining in herenhuis aan het Conscienceplein

Ben je op zoek naar een ruimte voor een zakelijke of privébijeenkomst, dan kan je vanaf nu terecht in De Pottenbrug private dining. De focus ligt hier op Franse klassiekers in een statig interieur.

Nicolas Moreels, de chef en eigenaar van Bistrot De Pottenbrug kreeg steeds meer vragen voor diners in een private omgeving en heeft daarvoor nu een geschikte locatie gevonden, vlak bij het Hendrik Conscienceplein. Het herenhuis uit 1823 werd volledig heringericht met een grote eetzaal, waar groepen tot 26 personen kunnen zitten. Er is ook een gezellig salonnetje voor het aperitief of een pousse-café.

Foto: Anouk Van de Wal

De chef wil hier dezelfde verfijnde keuken voorschotelen als in de Pottenbrug, wat verderop in de Minderbroedersrui. “De voorbereidingen doen we in het restaurant, maar de afwerking gebeurt hier.” Basis is een viergangenmenu voor 100 euro met aperitiefhapjes, twee voorgerechten, een hoofdschotel en een dessert. De klemtoon van het menu ligt op Franse klassiekers en het ritme van de seizoenen. De keuze van de gerechten wordt in overleg samengesteld.

Er is ook veel aandacht voor wijn. De gasten kunnen kiezen uit meer dan tweehonderd appellaties, vooral uit Frankrijk, Italië en Spanje. Je kan de privéruimte trouwens ook afhuren voor wijndegustaties in samenwerking met wijnhuizen en –leveranciers.

Foto: Anouk Van de Wal

Kardinalen kijken toe

Geïnspireerd door de monumentale kerken in de buurt heeft Nicolas de muren gedecoreerd met indrukwekkende schilderijen. Opvallend is het kunstwerk waar enkele kardinalen toekijken op de spijs en drank die er op tafel komt. Die tafels zijn ook versierd met grote kandelaars en glimmend zilverwerk.

Het restaurant zelf op de Minderbroedersrui blijft gewoon open. Deze gevestigde waarde is intussen al meer dan 50 jaar open. Het eethuis ademt de sfeer van een Parijse bistrot en serveert de klassieke Franse keuken.

Foto: Anouk Van de Wal