“Om twaalf uur openden we onze deuren. Normaal gezien zouden we openblijven tot half tien, maar om twee uur waren we al volledig uitverkocht. We verkochten in totaal zo’n driehonderd bowls, telkens aan één euro per stuk. Dat bleek een goede zet”, blikt uitbater Faissal Touiss terug op de opening van zijn nieuwe zaak.
Wie erin slaagde een bowl op de kop te tikken, trotseerde een lange wachtrij. “Verrassend was dat niet, want de vraag naar een nieuwe Poké House in Antwerpen was groot”, merkt Touiss op. “Eerder dit jaar openden we ons eerste filiaal in Berchem, en dat werd meteen een succes.”
Even wat duiding voor wie niet zo vertrouwd is met het concept van een Poké Bowl: “Het is een Hawaïaanse schotel met als basis warme rijst, rauwe courgettepasta of sla. Daarbovenop komt dan fruit, groenten en rauwe vis, gefrituurde kip of tofu. Om de bowl mooier te maken, is er nog een final touch: granaatappel, munt, gebakken uitjes of pindasaus. Dat geeft bovendien extra smaakt”, legt Touiss uit.
“Studenten, maar ook werklui zijn er dol op. Het is de ideale lunch, maar smaakt net zo goed ’s avonds”, gaat de uitbater verder. “Onze prijsactie van de eerste dag zit er uiteraard op, maar dat zal mensen er niet van weerhouden om langs te komen. We hebben er vertrouwen in dat het een succes wordt. Ondertussen zijn er al plannen voor en derde filiaal, maar eerst en vooral willen we hier goed opstarten”, besluit Touiss.