ANTWERPEN – Een hamburger die naar vlees smaakt, er ook zo uitziet en zelfs sappig bloedt. Op zich niet vreemd, maar wel als we zeggen dat die voor veganisten of vegetariërs is bestemd. Greenway is nu de eerste keten die de Beyond Burger op de kaart zet en hij is ook in het filiaal in Antwerpen te proeven.
De Beyond Burger bestaat enkel en alleen uit plantaardige ingrediënten en is ontzettend populair in Amerika. De burger bevat onder meer bonen en biet en is soja-, gluten- en cholesterolvrij.
Oprichters van Greenway Cedric Hanet en Paul Florizoone: “Greenway is gericht op flexitariërs. De meeste klanten in de restaurants zijn vleeseters. Het leuke is: als je vegetarisch of veganistisch op een creatieve manier brengt zonder het te fel de stempel veggie mee te geven, dan kun je veel mensen verleiden om ook eens vegetarisch te eten.”
Net daarom past de Beyond Burger volledig op de kaart van Greenway, dat vandaag vestigingen in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel heeft en zich als pionier van de vegetarische keuken in ons land opstelt. “Plantbased wordt dankzij dit soort revolutionaire producten pas echt toegankelijk voor een groot publiek. Vleeseters hebben geen reden meer om vlees te verkiezen boven plantaardig. We staan aan de vooravond van een voedingsrevolutie.”