Foto: Patrick De Roo Foto: Patrick De Roo

Philip’s Biscuits opent winkel met Ice Pearls en schepijs in Wilde Zee: “Het geheim zit in de combinatie van smaken”

De gerenommeerde koekjeszaak Philip’s Biscuits, al jaar en dag een vaste waarde in de Koekenstad, opende eind augustus een winkel die focust op Ice Pearls en schepijs. Beide uithangborden vallen te bewonderen, te kopen én te proeven in de Korte Gasthuisstraat, vlak bij de winkel van Philip’s Biscuits in de Hoogstraat. “We werken uitsluitend met topproducten, en dat merk je bij elke hap”, klinkt het beloftevol.

Dat de zoete delicatessen van Philip’s Biscuits lekkerbekken al langer bekoren, is geen publiek geheim. Zowel in de Korte Gasthuisstraat en de Hoogstraat als in winkels in onder meer Schoten en Knokke rollen de koekjes, de ijspralines en het schepijs al een tijdje over de toonbank. In de Korte Gasthuisstraat zullen zaakvoerster Ann Goetgebuer-Painblanc (47) en haar zoon Maxim zich nu specifiek toespitsen op de verkoop van het schepijs en de ijspralines, of Ice Pearls.

“De ijspralines vloeiden voort uit het succes van het ijs”, blikt Goetgebuer-Painblanc terug. “We werkten met de smaak van speculaas en Antwerpse handjes. Dat sloeg zo aan dat we met een assortiment ijspralines op de proppen kwamen.”

Foto: Patrick De Roo
Foto: Patrick De Roo

“De combinatie van ambachtelijke verse topproducten zorgen voor een heerlijke smaak. Ondertussen zijn de Ice Pearls verkrijgbaar in heel wat verschillende smaken en beschikken we eveneens over Ice Pearls Deluxe met pakweg champagne.”

Belevingscentrum

Wie het lekkers wil aanschaffen, kan sinds 26 augustus terecht in de nieuwe vestiging in de Korte Gasthuisstraat. “Maar het is meer dan louter een winkel”, oordeelt Goetgebuer-Painblanc. “We hebben ervoor gekozen om de hele productie naar het pand over te dragen.”

Foto: Patrick De Roo
Foto: Patrick De Roo

“Zowel het ijs als de pralines worden ter plaatse geproduceerd. Zo creëren we een extra beleving voor bezoekers. Ze krijgen uitleg over het productieproces, kunnen naar hartenlust degusteren en indien gewenst een doosje pralines of een bolletje ijs aanschaffen.

Als we Goetgebuer-Painblanc mogen geloven, is Philip’s Biscuits nog niet aan zijn proefstuk toe. “Uiteraard blijven we doorontwikkelen en zoeken naar nieuwigheden. We beschikken over goede infrastructuur en uitstekend vakmanschap om mooie en vooral lekkere dingen te verwisselingen. Er zit veel in de pijplijn, maar vooreerst wil ik mensen uitnodigen om te komen proeven van de Ice Pearls en het schepijs.”

Foto: Patrick De Roo
Foto: Patrick De Roo